Računajte na nas

1
Tito prima štafetu mladosti

25. maj dan mladosti u Titovoj Jugoslaviji.

Štafeta koja je prolazila preko sedam gora i mora, gradovima, selima, rijekama, jezerima, ravnicama, planinama od Vardara pa do Triglava, od Đerdapa pa do Jadrana, da bi se 25. maja našla u ruci onog sretnika-srećnice koji su se obuzdavali da im ne drhti glas pred Titom na skalama do lože velikog stadiona JNA u Beogradu.

Onih Titovih omladinaca, najboljih među najboljima koji su imali čast da predajući mu štafetu uz poruku cijele mladosti Jugoslavije budu oči u oči sa njim, u stisku ruke i poljupcu.

Onda veliki slet opet najboljih, uzornih, primjernih omladinaca koji su iz svih kajeva, naroda i narodnosti bivše nam prelijepe zemlje, u živim slikama, pokretima i ritmikom ispisivali, prikazivali različite simbole bratstva i jedinstva, ljubavi, sloge, mladosti i ljepote.

Bilo sa refrenima “Zemljo moja” , “Jugoslavijo”, “Marijo majko sunce našeg puta”, “Kadinjača”, “Najljepša je zemlja moja”, “Večeras ćemo za njih voljeti”, “Zlatnim suncem obasjana, ponosita sred Balkana Jugoslavijo” ili “Računajte na nas”.

Poštovaoci lika i djela Josipa Broza Tita obilježiće 25. maj koji se za vrijeme SFRJ slavio kao njegov rođendan i Dan mladosti.

Dan mladosti biće obilježen u Tivtu, a proslavu organizuje nevladina organizacija Generalni konzulatr SFRJ.

I ove godine, u Beogradu u Kući cvijeća, gdje je Tito sahranjen, okupiće se poštovaoci njegovog lika i djela iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

Dubravka Jovanović

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].