Rade je Ulcinjanin, ja sam iz Surdulice

8

Piše: Zoran Piperović

Svak svoj izbor nosi

06.10.2022

16h

Danas je ministar finansija izjavio na Vladi da je ostavka Rada Miloševića – moralan čin.

Slažem se.

I više je od toga.

Patriotski je čin.

Ministar poznaje Rada M. od 1945. godine, možda i prije.

Jer je Rade Ulcinjanin. Ja sam iz Surdulice. I mene je upoznao prije neki dan. Slučajno.

Čini mi se da je Milena Petričević iz Ljubljane. Ili iz Maribora. Nijesam siguran. I nju ministar finansija uopšte ne poznaje.

I prirodno je, zbog ulcinjskog lokal – patriotizma, povjerovao Radu M. kada je ovaj visoko moralno ustvrdio da je cigarete „Lenora international“ Milena sakrila, jer živi sa Piperovićem, koji je punomoćnik te firme…

I ostao živ.

Na Sašinu sreću. I komšijinu.

Da sam ja sa Pristana, a Milena sa Pinješa, ministar bi nam se izvinio za naprijed navedenu tvrdnju direktora UPC, jer bi nas poznavao. I znao kakvi smo.

A tek premijer, da sam njemu, recimo, komšija u Pinješu. On bi promptno poslao izvinjenje.

Svak svoj izbor nosi.

Na glavi. Po glavi.

Svejedno.

8 KOMENTARI

 1. Sudbina kažu Zoki. Sudbina. Pa još vjeruju da je to slučajnost.
  I tako, u retrospektivi promašenog života, sudbinom zovu i brane sopstvene izbore koja im ne zadovoljiše očekivanja i povrijediše sujetu.
  A tako nije! Zna ko se usudi da progleda i sa istinom s esuoči, da tako nije.
  Sudbina nije stvar slučajnosti. Sudbina je stvar IZBORA.Loših ili ispravnih.
  Izbori nas definišu, opisuju i određuju nam život.
  I nije izbor nešto što se čaka. Kalkuliše. Špekuliše. Manipuliše. Mašta. A tek što se ,stimuliše”
  Izbor nije nešto što se odugovlači, od slučajnosti prilika ponavlja, iz samoljublja, koristoljublja, zadovoljstva i poroka.
  Izbor, dobar, se postiže. Odricanjem. Na svakoj raskrsnici života treba imati kuraž i odabrati pravac.
  Izbor je stvarnost koju treba usuditi se pogledati u oči, doživjeti je i preživjeti. To nije za promašene.To nije za zavedene. To nije za umišljene. To nije za osujećene….
  To mogu rijetki, nalik vama dvoma.
  Izgleda da zaboravimo da jedino znanjem biraš ispravan pravac u životu. Znanjem i nepristajanjem na prosječnost, znanjem i svjesnošću gdje želiš da stigneš i sa kim da ostaneš, znanjem i dosljednošću, znanjem i pameću. I posebno zato je u zabludi svak ko misli da je uspješan taj što se kotira visoko u javno-političkom životu. Nije uspjeh to nikad bio i neće ni biti! Uspjeh je kad si ustao kad su te obarali, saplitali, uspješan ko je pao, a uvijek ustao, i nadasve izabrao ispravan pravac. E to je uspjeh! I vama ne treba ničije izvinjenje. Vas dvoje Zoki imate sebe. Najviše imate jedno drugo i pameti i znanja, i ljudskosti i iskustva. A i ja sam srećan što imam vas.

 2. Svakom jezik odredi mjesto u društvu, životu generalno ili pojedinca.
  Obrazovanje , zlatni je ključ slobode, a vaspitanje kompas za život. Pametna i uljudna osoba zato nema potrebu da pokazuje koliko zna i da mnogo priča i eksponira se. Ona ostavlja nečujno tragove, kao po pijesku, ali koji se ne brišu.
  I takvi nikom ne duguju ništa, ni objašnjenje čak, ali ni uslugu, a kamoli izvinjenje, a ne trebaju izvinjenje ovih, drugačijih.

  • O, DAAAA!!!Bravo Septembar!!!
   Pravi opis za našu Mile, koja neodoljivo nalikuje na onomadne crnogorke i mater moju. Bistra i žustra, umna i pronicljiva, časna i poštena, izdržljiva i nježna, bastadurna i suzdržana, hrabra i saosjećajna, čista i rukatnica, prijatelj i osobenjak, odana i odsječna, požrtvovana i svoja, a biće joj jadranom isklesano.ko sirena. Eh Mile, tebe ne može voljeti svak, zato si im na meti.

 3. AFERIM! SVAK SVOJ IZBOR NOSI KUME DOBRI.IZBOR JE KAD PORED SEBE IMAŠ PRAVU OSOBU, A NE IMATI GOMILU LJUDI KOJI SU SEBE IZGUBILI I U POLITIČKIM NASTUPIMA TRAŽE POTVRDU NEKE SVOJE VRIJEDNOSTI.
  KAD SE STARE ZABLUDE ODBACE, TEK SE NOVE ISTINE PRIHVATAJU, ISTINE!
  POZNAJEMO TI I JA OVDJE, OD PRISTANA DO PINjEŠA, NEKE KOJI ZBOG SUJETE PROPUSTIŠE ŽIVOT, JER IM NE BASTA PRIHVATITI DA TEBI NIŠTA POSEBNO NE ZNAČE, A GORDOST IM IZGRADILA ILUZIJU DA SU TI ZA ŽIVOT BITNI I TISKAŠE TI SE U SKUT KAD GOD IM SE PRUŽILA PRILIKA. NARUŠAVAŠE TI TAKVI/E UGLED I UMANjIVAŠE TI POTENCIJAL, TROŠEĆI TE NUDEĆI TI PRIZMENE VRIJEDNOSTI. OD TAKVIH NE OČEKUJ IZVINjENJE, ONI ZA STID I MORAL NE ZNAJU.

 4. Zlo je uvijek kratkog vijeka i samo naizgled je uspješno i blistavo. Zato na zlu i nepravdi, a posebno neistinama, lukavstvu i prevari, ne treba ništa zasnivati, a pogotovo ne život.
  A korijen svakog zla je u neznanju, koje plitkost uma iskazuje primitivnim predrasudama.
  Niko, ali baš niko pod kapom nebeskom, nije i neće biti oslobođen suda Božje pravde zbog izgovorene neistine i načinjenog zla.
  Moraju ovovremeni političari imati malo mašte i kreativnosti i za bol i patnju koju drugima nanose, a ne samo kad svoje kombinacije i špekulacije osmišljavaju.

 5. Moj Piperu, malo znaja, ljude čini gordim i oholim, ne rijetko i nasilnim, a veliko znanje imaju skromni i pristojni, ne rijetko i ćutljivi.
  I ovaj događaj i napad na čestitog, potvrdi zašto prazno klasje naduveno se prsi i diže glavu uvis, a puno u polju nevidljivo raste, obarajući glavu ka zemlji.
  Presudno je kako znanje primjenjuješ i zbog toga džabe im sve što znaju , jer ne rade kako valja.
  A nadmoć ima onaj ko znanje zna da primijeni, kao što to činjaše naša ulcinjanka boreći se kako joj ga kuća daje protiv svake pošasti!

  Čast je poznvati Milenu, a tek imati je za prijatelja, jer to je Čovjek – žena, koja s obije noge na zemlji stoji i za koju svak ko je zna jednu riječ ima. I Maribor i Ljubljana svojom bi je rado zvali.
  Što bi Ti rekao Piper , Čudo!

 6. Mnogi danas s Marsa padaju a neki se za pad s Venere spremaju.
  Mnogo nas je na kugli, pređimo na kocku! -što bi rekao moj prijatelj Ratko Šoć.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]