Rade Ratković: Turistička sezona kod nas traje samo šest nedjelja

0
Rade Ratković

Turistička sezona u svijetu traje tokom godine, a mi ćemo je tek za mjesec najaviti početak glavne sezone.

Prije tri decenije imali smo društvenu kataklizmu kada je došlo do retrogradne promjene  kolektivne svijesti koja se ogleda u mržnji prema drugima, svemu što je drugačije, naprednije i bolje i mržnji prema zapadu, kazao je gostujući u emisiji Skala radija “U žiži” prof dr. Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi.

To je uslovljeno kampanjom stranih medija, a pogotovo crkve i novopečenih političara.

Turistička svijet je kod nas nazadovala i mi smo sada, na žalost, negativni izuzetak na Mediteranu, jer se kod ostalih zemalja turistička sezona se mjeri na 180 dana pune  zauzetosti hotelskih kapaciteta, a kod nas je to oko 90 dana, što znači duplo manje.

Čitav Mediteran je turistički tržišno okrenut ka najjačim emitivnim tržištima Evope, a mi nikako da naše frustracije i iluzije iz 90-ih godina pobjedimo i prevaziđemo.

Držimo se i dalje  regionalnog i ruskog tržišta, uprkos strategiji iz master plana i uprkos ponuđenom marketingu turističke destinacije, prema kojem, kako je objavila jedna španska kompanija koja je radila marketing strategiju, kod nas sezona traje samo 6 nedjelja, odnosno 42 dana, kazao je Ratković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].