Radionica protiv nelegalne trgovine kulturnim dobrima

0
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šefica Misije OEBS ambasadorka Mariz Davije

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i šefica Misije OEBS, ambasadorka Mariz Davije, razgovarali su na Cetinju o projektu u oblasti kulturne baštine, čija će realizacija početi u oktobru u Crnoj Gori.

U okviru predsjedavanja Italije OEBS-om, u Crnoj Gori će biti organizovana radionica posvećena borbi protiv nelegalne trgovine kulturnim dobrima, koja će od 1. do 5. oktobra okupiti brojne stručnjake iz zemalja Jugoistočne Evrope.

Kako je istakao ministar Bogdanović, posebno je zadovoljstvo što će Crna Gora biti domaćin ovog važnog događaja, koji će skrenuti pažnju na adekvatnu zaštitu našeg bogatog kulturnog nasljeđa, ali i doprinijeti edukaciji stručnjaka i razvoju kapaciteta u ovoj oblasti.

Ambasadorka Davije je zahvalila na podršci Ministarstva kulture i navela kako će radionica biti značajna za podizanje svijesti o potrebi snažnije međunarodne saradnje na sprječavanju nelegalne trgovine kulturnim dobrima, navodi se u saopštenju iz Ministarstva kulture koje je dobila naša redakcija.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].