Radna grupa za borbu protiv korupcije sastajaće se najmanje petnaestodnevno

0
Petar Abramović

Petar Abramović

Petar Abramović

Radna grupa za borbu protiv korupcije opštine Kotor juče je održala svoju drugu sjednicu u novom sazivu.

Podsjeetimo, Akcioni plan za borbu protiv korupcije za ovu i 2016. godinu usvojen na posljednjoj sjednici lokalnog parlamenta na prijedlog predsjednika opštine Aleksandra Stjepčevića.

Na sjednici su juče pretežno razmatrana pitanja koja su postavljena na prethodnoj.

Na postavljena pitanja ovog tijela  morala su se  dobiti odgovori i sprovesti određene aktivnosti, kako bi  Radna grupa mogla zuzeti i određene stavove, kazao je za Skala radio Petar Abramović, koordinator radne grupe i glavni administrator opštine Kotor.

Riječ o pitanjima upućenim preduzećima Vodovod i kanalizacija, Komunalnom preduzeću i AD Luci Kotor koja su se odnosila na izvještaje o donacijama u 2014. i prvoj polovini ove godine.

Dobijeni su odgovorti iz kotorskog Vodovoda i Komunalnog preduzeća, a iz Luke Kotor  Radnoj grupi nije dostavljen odgovor.

Stoga je zauzet stav da Radna grupa ponovi urgenciju prema Luci  kako bi za narednu sjednici bio pribavljen njihov izvještaj o donacijama u traženom periodu.

Takođe je bilo je riječi i o problemu izduvnih gasova u tunelu “Vrmac” koji je bio kandidovan na prošloj sjednici  kada je upućen dopis nadležnom opštinskom Sekretarijatu za zaštitu prirodne i kulturne baštine i Direkciji za saobraćaj.

Kako nije bilo odgovora od Direkcije, Sekretarijat je ponovio dopis, ali ponovo bez odgovora.

Stoga je Radna grupa zaključila sinoć da se ponovi urgencija ka Direkciji za saobraćaj kao i da Sekretarijat uputi dopis Ministarstvu pomorstva i saobraćaja.

Akcenat rada Radne grupe  u 2016. godini biće nastavak rada na Akcionom planu koji broji 92. aktivnosti predviđene u borbi protiv korupcije, a koordinator će se, kako je kazao, truditi da se ovo tijelo sastaje što češće, najmjanje dva puta mjesečno.

Abramović smatra da Radna grupa mora aktivno da radi kako zbog razmjene informacija tako i  praćenja realizacije odluka i prijedloga koje donosi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].