Radovan Marić: Tivatski aerodrom primiće ove godine preko 1.250.000 putnika

0
Aerodrom Tivat

Radovan Marić

Ukupan broj putnika koje je ove godine opslužio aerodrom Tivat je preko 480.000, što je povećanje za oko 10% u odnosu na isti period prošle godine.

Broj aviona je nešto manji, jer na tivatski aerodrom slijeću avioni sa sve većim brojem putnika, kazao je za Skala radio njegov direktor Radovan Marić.

“Sezona protiče po planu i na njenoj polovini  bi bilo bespredmetno  govoriti o otklanjanju nedostataka. Puno toga je na žalost naslijeđeno iz prethodnog perioda. Sadašnji trend rasta u povećanju prometa je nezaustavljiv i samo je nebo granica rasta u ovom regionu”, kazao je Marić.

Na žalost, mnogi subjekti u lancu turističke industrije nijesu na vrijeme reagovali da kompletno svi segmenti u procesu na pravi način odgovore izazovu.

Aerodrom Tivat se veoma trudi, uz podatak da su projekcije koje se odnose na opsluživanje putnika u terminalnoj zgradi od 300 do 400 hiljada putnika, a ove godine planira se da ta cifra dostigne i do milion i 250 hiljada, kazao je direktor ove zračne luke.

Radovan Marić

Veliki je napor i ogromno zalaganje zaposlenih na tivatskom aerodromu da se sve to postigne i ispoštuju kriteriji, kako bi se sve odvijalo na jedan siguran i bezbijedan način, poručio je Marić.

Ove godine bilježi se i porast interesovanja za letove ka skandinavskim zemljama, Izraelu, Njemačkoj, Poljskoj, a nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines je otvorila nove destinacije ka zapadnoj Evropi.

Uz veliki napor zaposlenih na aerodromu Tivat, sezona protiče planiranom dinamikom, kazao je Marić.

još uvijek ga niko nije uklonio sa stajanke crna.gora.me

Na naše pitanje kada će sa platforme biti uklonjeni avioni oštećeni u nedavnom nevremenu, Marić je odgovorio da je oluja napravila veliki problem na platformi generalne avijacije.

Dva oštećena aviona još uvijek nijesu uklonjena, iako su sve procedure koje je mogao da uradi ovaj i uopšte, Aerodromi Crne Gore odrađene.

Bili su predstavnici operatora vazduhoplova, osiguravajuće kuće i u završnoj fazi je priča oko ovog posla, na način da se dva aviona dislociraju na dio platforme gdje će se montirati privremeni objekat kako bi se konačno vlasnici odredili prema tome da li će ići na njihovu sanaciju, ili ne, zaključio je Marić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].