Radončić: Krivokapićeva vlada će relativizovati deportaciju Bošnjaka, jer njihovi idoli su Karadžić, Mladić i Draža Mihajlović

3

Šeki Radončić

Danas se navršava 29 godina od deportacije bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore 1992. godine. Prva grupa izbjeglica deportovana je 25. maja 1992. i upućena u koncentracioni logor u Foču . Od njih je samo nekolicina preživjela. Još uvijek nijesu pronađena tijela svih žrtava deportovanih iz Herceg-Novog 27. maja 1992. godine, niti se pouzdano zna mjesto na kome su stradali. U drgugoj grupi deportovanih bilo je 66 osoba starosti od 18-66 godina, i svi su ubijeni od strane vojske bosanskih Srba.

Novinar i publicist Šeki Radončić smatra da Crna Gora iako se suočila sa zločinom, mora da uradi sve što može da se deportacija bošnjačkih izbjeglica ne zaboravi.

“Godišnjica deportacije u Crnoj Gori se obilježava svakog 27. maja, kada je otišao posljednji autobus deportovanih ljudi. Crna Gora se suočila sa tim zločinom tako što je platila finansijsko obeštećenje preživjelima i članovima porodica preminulih. Međutim, Crna Gora zbog sebe, zbog crnogorskog čojstva, zbog crnogorskog obraza, da bi zaokružila taj nesrećni događaj treba da uvede zvanično i službeno dan sjećanja na taj zločin. Da napravi spomenik žrtvama ispred CB u Herceg Novom gdje se nalazio sabirni centar i da u udžbenike istorije uvede taj zločin koji je urađen 1992.godine ne u ime Crne Gore, već u ime Velike Srbije i balkanskog kasapina Slobodana Miloševića i njegove JNA.

 

 

Radončić smatra da će aktuelna jednonacionalna vlast, učiniti sve da se taj zločin što prije relativizuje.

“Čega god se dohvatila nova vlast u Crnoj Gori, ona je uništila ili će uništiti. Sve što je Crna Gora postigla u posljednjih 30 godina, ova vlast će poništiti i vratiiti Crnu Goru u srednji vijek. Vlada premijera Krivokapića nema ni jednog Bošnjaka. Nema ni Hrvata, niti druge pripadnike manjinskih naroda, jednostavno ove je anticivilizacijska i velikosrpska Vlada, koja ne priznaje gonocid u Srebrenici i jednostavno Vlada koja sve čini da se ponovo u Crnoj Gori uspostavi velikosrpska, sada već otvoreno četnička vlast.”

Njihovo slikanje i obožavanje ratnih zločinaca jasno govori o kakvim politicarima je riječ.

“Ne smijemo zaboraviti da se od premijera Krivokapića pa do njegovih ministara svi ti ljudi slikaju ispod slika Radovan Karadžića, Ratka Mladića ili Draže Mihajlovića. Imamo anticivilizacijsku, antizapadnu, sovinisticku i Vladu koja je za 180 stepeni okrenula Crnu Goru. Ustvari, pokušava da je okrene, jer je u konačnom ne može okrenuti, jer je to put koji nije svojstven slobodarskoj Crnoj Gori”, kaže Radončić.

aktuelno

3 KOMENTARI

  1. …GOSPON RADONČIĆU VAŠE PISANJE-JE TEŠKO KRIVIČNO DJELO SA UMIŠLJAJEM-PODAJLE OD DRŽAVE -U KOJOJ PROTIV ČIJIH BEZIMENIH-NJENIH GRAĐANA ČINITE TEŠKA KRIVIČNA DJELA OPTUŽUJUĆI-PROZIVAJUĆI-BEZIMENE TERORISTE…!!! DAJTE NAM IMENA I PREZIMENA
    I ADRESE “UBICA”-RATNIH ZLOČINACA?! NA ŽALOST(MENI NA MOJU DUŠU?) VI ZA TO-NEMATE HRABROSTI ..?! ….JA LIČNO MISLIM-DA JE TO KOD NAS “DRŽAVNA TAJNA”-PARAVAN ZA TERORISTE-KOJI SU BILI NA VLASTI 32 GODINE-TAČNIJE DO 3O.KOLOVOZA.2O2O:godine!!!
    BUJRUM GOSPON RADONČIĆU-VAŠE INSINUACIJE-VAKAT JE-PREVEDITE-IH U ISTINU…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]