Radončić na sudu razobličio Medijsku Mafiju na čelu sa Ivanovićem i Perovićem

5
Šeki Radončić

Danas je u Kotoru nastavljena glavna rasprava po tužbi jednog od vlasnika medijskog koncerna „Vijesti“ Željka Ivanovića protiv Skala radija. Na ročištu je svjedočio novinar i publicista Šeki Radončić, medijski analitičar koji je detaljno objasnio ciljeve i motive Ivanovića da tuži sedam crnogorskih medija, kako bi se oslobodio konkurencije tražeći, zajedno sa Miodragom Perovićem, velike novčane iznose za navodne pretrpljene duševne boli, vršeći istovremeno nečuveni pritisak na crnogorsko pravosuđe. Radončić je potvrdio da je autor serijala Voajer i balerina koji je u četiri teksta pisao za crnogorske Dnevne novine.

Peti nastavak je pismo koje je autor serijala poslao predsjedniku Svjetske asocijacije novinara i predsjedniku Svjetske asocijacije izdavača kao odgovor na pismo koje su njih dvojica javno uputili predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, protestvujući protiv pomenutog serijala, prvenstveno zahvaljujući dezinformacijama Perovića i Ivanovića. On je kazao da je dvojac Vijesti iznio niz grubih neistina kao bi dezinformisao predsjednike pomenutih asocijacija.

Obrazlažući detaljno svaki od napisanih tekstova, Radončić je potvrdio da je on autor čuvene kovanice „Medijska mafija“, kao i one „Prodavci laži i Don Mikeli“, koje su se, kako je kazao, u narodu bolje primile od njegovih krštenih imena.
On je potvrdio argumentovano da je Ivanović medijski reketaš i medijska balerina koja igra onoliko koliko žetona u nju ubacite, kako je to za njega izjavio jedan od lidera DF-a Milan Knežević. Radončić je Kneževića predložio a svjedoka, smatrajući da bi on na dobar način opisao o kakvim se medijskim reketašima radi.

Autor serijala, koga vlasnici medijskog kartela Vijesti nijesu tužili, navodi da oni to nijesu uradili zbog moguće njegove kontratužbe, jer su svjesno i namjerno više od deset godina vodili pravu hajku protiv njega, koju nastavljaju i u danima dok traje ovaj postupak.
Radončić je objasnio sudu da je motiv njegovog pisanja ovog serijala najveća bankarsta pljačka u istoriji Crne Gore, teška preko 100 miliona eura izvedena u režiji Duška Kneževića, odbjeglog bisnismena, bankara i lica sa crvene interpolove potjernice, kojeg medijski koncern Vijesti veliča i promoviše u moralnu verikalu.

On je ponovio da Vijesti rade protiv interesa Crne Gore, veličajući Kneževića i sve one koji rade protiv njenih interesa, apostrofirajući njihovog pokušaja da sruše Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Centralne banke Žugića, direktora Poreske uprave Mugušu, predsjednike Države i Vlade i svih institucija Crne Gore.

Vijesti po Radončiću, svjesno ili nesvjesno, su lideri hibridnog rata protiv Crne Gore, koji se vodi iz stranih centara sa ciljem da se sruši prozapadna crnogorska vlast i instalira proruska politička elita.

Autor serijala je pred sudom potkrijepio svoje navode da su Vijesti moralno i tržišno uništene. Potkrjepljujući  citat iz serijala on je naveo  da je tiraš štampanog dnevnika Vijesti sa 18.000 spao na jedva 2.200 primjeraka. Zbog toga, kazao je on, vlasnici pokušavaju da prodaju dnevni list i televizuju.

Kako je Ivanović veličao Đukanovića a potom Vijesti o njemu napisale 1200 negativnih tekstova za samo dva mjeseca

Radončić je objasnio, budući da je sa pomenutim dvojcem dugo godina radio, da je sa razlogom u serijalu naveo da je Miško Perović planirao i svim srcem želio da postane predsjednik Crne Gore, Željko Ivanović premijer a Milka Tadić Mijović,  crnogorska ambasadorka. Kako im ovo nije pošlo za rukom, okrenuli su se protiv aktuelne vlasti i Mila Đukanovića koga je Ivanović u svojoj knjizi  Crnogorski Diznilend ovako opisivao:

„Nacional je objavljivao a Dan prenosio, često, i prije nego što bi Pukanić stigao da odštampa. Đukanović je prošao pravu golgotu. Mjesecima je trpio poglede nevjerice, nepovjerenja, nedoumice, sumnjičenja, zluradosti, nakon ispisanog dosijea u kojem je optužen za korupciju, kriminal, čak i zločin. Poricao je sve optužbe, branio se demantijima a kasnije  sudu tvrdio  ono što je svima bilo jasno: „Čitava afera je funkcionalizovana za nečije političke potrebe“.

U istom tekstu, braneći Đukanovića Željko Ivanović je konstatovao:

„Naš predsjednik je ostao sam, ponavljajući riječi koje više kao da nema ko da čuje: danas sam jednako uvjeren da je nezavisna, međunarodno priznata država, uslov ne samo dinamičnog demokratskog i ekonomskog razvoja, nego i očuvanja prepoznatljivog nacionalnog, kulturnog i državnog identiteta Crne Gore.(mart 2002. godina)

Radončić je naglasio da je Ivanović prestao da piše ovakve hvalospjeve o Đukanoviću onoga trenutka kada više nije mogao da računa na razne režimske apanaže.
Ivanović se potom okreće drugim izvorima finansiranja i subjektima koji pokušavaju da oblate i sruše Đukanovića, pa je koncern Vijesti u samo dva mjeseca objavio preko 1200 tekstova protiv predsjednika Crne Gore i njegove porodice.

Ročištu nije prisustvovao Željko Ivanović, a Radončić je to prokomentarisao riječima da nije smio. Po običaju.

Suđenje se nastavlja 5. decembra 2019. godine.

5 KOMENTARI

  1. Evo sad vijesti pisu hvalospjev o verigama neki dan. A do skoro su drvlje inkamenje bacali na to mjesto. Simptomaticno.

  2. Vijesti nista ne pisu o sudjenju. Valjda ih sramota da objave svjedocenje Radoncica. Vazno da objavljuju sve i svja o Demokratama , koji su im sada najveci izvor finansiranja.A nije ni cudo kad su prosle godine dobili
    5oooo eurica od Kotora za cuvenu promociju” 505 sa crtom”, za proslavu Dana grada

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]