Radončić o izborima u Nikšiću: Izvršena je velikosrpska agresija na taj grad i Crnu Goru

1
Šeki Radončić

Iako je osvojila uvjerljivo najviše glasova (u ukupnom zbroju čak 19.293 birača) Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića koja je vodila listu “Evropski tim za Nikšić” ne može da ostane na vlasti, prenose danas crnogorski mediji.

Piše: Faruk Vele

Prema pisanju podgoričke Pobjede, koalicija Evropski tim za Nikšić je na uzorku Centra za monitoring i istraživanje (CEMI) od 100 posto obrađenog biračkog tijela osvojila 40,4 odsto glasova ili 18 mandata, a Za budućnost Nikšića u kojoj glavnu ulogu ima DF četničkog vojvode Andrije Mandića ima 25,9 odsto ili 11 mandata, a Mir je naša nacija podržalo je 23,2 odsto i imat će 10 mandata.

Dritan Abazović i njegova koalicija Crno na bijelo – Može Nikšić praktično su doživjeli potop sa 4,5 odsto ili imaju jedan mandat. Miodrag Daka Davidović, Karadžićev ministar u SAO Hercegovina i šef Centra službi bezbjednosti Nikšić iz devedesetih, sa listom znakovitog imena Za vaskrsenje Nikšića osvojio je 3,3 odsto ili, takođe, jedan mandat. Ispod cenzusa je ostao Đukanovićev stari saveznik – SDP.

Kičma crnogorske državnosti nije slomljena

Ukoliko zajednički nastupe, a sve su prilike da hoće, dosadašnja prosrpska opozicija u Nikšiću i aktuelna vlast na nacionalnom nivou, moći će da računa na skoro 22 mandata, što će vjerovatno biti dovoljno za većinu u gradskoj skupštini.

Šta se zapravo juče dogodilo u Nikšiću?

“U Nikšiću se nisu dogodili lokalni izbori, već je izvršena velikosrpska agresija na taj grad i Crnu Goru. No, pojedinačna pobjeda Đukanovićevog DPS-a u Nikšiću dokaz je da kičma crnogorske državnosti nije slomljena i da crnogorske patriotske snage nisu poražene, niti su u padu, već su u porastu”, kaže za Radiosarajevo.ba ugledni crnogorski novinar i publicista Šeki Radončić.

Radončić je autor dokumentarnog filma “Zavjera” koji je izazvao buru reakcija u regionu, a posebno u Beorgadu jer je “razobličio ulogu Srbije, Rusije i Vučića”.

Vučićeva BIA u Nikšiću

Prema njegovim riječima na Nikšić i Crnu Goru izvršen je “pravi velikosrpski desanta komandant te operacije feldmaršal Aleksandar Vučić se nalazio na komandnom mostu u Beogradu”.

“No, osovina Moskva-Beograd-Banjaluka nije uspijela da slomi crnogorski otpor. Njihova udarna divizija DF doživjela je poraz i gubitak od velikih 6.500 glasova. Podsjetiću, pored ogromne političke, crkvene, obavještajne, propagandne, finansijske i svake druge potpore koju je od Aleksandra Vučića imao, i ima, velikosrpski i proruski Demokratski front u Crnoj Gore, predvođen četničkim vojvodom Andrijom Mandićem, upućivana je pomoć i u ljudstvu – uvezeni glasači iz Hercegovine, prije svega iz Trebinja, kao i djelovanje na desetine agenata BIA u Nikšiću”, kaže Radončić.

Djelovanje Rusije

Nadalje, ističe da je u ovom slučaju neizbježno djelovanje Rusije koja nastavlja da ruši Đukanovića preko svojih kadrova instaliranih u crnogorskoj Vladi, Agenciji za nacionalnu bezbijednost, vojsci, policiji, sudstvu…

“A sve sa krajnjim ciljem da Crnu Goru svedu na geografski pojam ili u najboljem slučaju na novu Republiku Srpsku. Što su već, kao što znamo, pokušali na Kosovu sa tzv. Savezom srpskih opština, što im, takođe, nije prošlo”, dodao je.

Marko Šubara i partizanski Nikšić

No, i pored etikete gubitnika sa nedavno održanih parlamentarnih izbora, i te ogromne sile koja je udarila na Crnu Goru i Đukanovića, analizira dalje Radončić, DPS aktuelnog predsjednika Crne Gore je “iz ovog rata izašao kao pojedinačno najjača stranka, koja je skočila za 1.000 glasova više u odnosu na augustovske parlamentarne izbore”.

“Problem je sada za Đukanovića, a time i za građansku i multietničku Crnu Goru, što u ovom trenutku njegov suverenistički DPS nema koalicioni kapacitet da sam formira vlast u Nikšiću. Što ne znači da u dogledno vrijeme neće tako biti. U velikosrpskom bloku DF-Demokrate sve više pucaju šavovi po liniji Zapada i Istoka, i očekivati je da kandidat DF-a za gradonačelnika partizanskog Nikšića, mlađani Marko Kovačević, kojem je zaštititi znak šubara – neće dugo vladati. Ako dočeka da uopšte i bude izabran. Jer ga je tokom izborne noći za budućeg gradonačelnika vrlo drčno proglasio Andrija Mandić, ignorišući tako makar protokoralni dogovor sa Demokratama. Bez čijih glasova Marko Šubara ne može biti izabran za gradonačelnika Nikšića”, zaključio je Radončić.

1 KOMENTAR

  1. Kokardisti u zadnje ipak dobri pali .
    Istina nejesu se ubili ali sa ožiljcima i za oktavu nižim glasom maloga Abaza što se bješe dobro uskoprcao.
    Utišao je sinoć vidno.
    Šeki analiza kao i sve iz tvog pera za stotku!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]