Radončić o slučaju Olivere Lakić: Ko je ukrao ispaljeni metak?!

10
Šeki Radončić

Piše: Šeki Radončić

Ni četiri mjeseca nakon napada na Olju Lakić, „novinarku“ crne hronike Vijesti, nema pomaka u istrazi jer je, kako tvrde iz tog nezavisnog tabloida, u tekstu sa naslovom „Za tri mjeseca samo jedna istražna radnja“, tužiteljka Suzana Milić „uradila samo jednu istražnu radnju (12. jula) – saslušanje pisca i publiciste Šemsudina Šekija Radončića.“

Izgubljeni u svojim lažima, autori u istom tekstu kontradiktorno navode da je “saslušano nekoliko očevidaca napada, Olja Lakić, dvoje novinara ‘Vijesti’, vještaci medicinske i balističke struke, više osoba koje su osuđivane ili bile osumnjičene za ranije napade na Lakićevu ili druge novinare, ali nije bilo nikakvih rezultata“.

Moralno i tržišno uništene Vijesti, naravno, prećutkuju da su u Tužilaštvu saslušali i novinarku „Dnevnih Novina“, Natašu Pajović.

I to, baš kao i Šekija Radončića, po odvratnoj i lažnoj prijavi Olje Lakić. I sada već smijenjenog urednika Mihaila Jovovića („unaprijeđen“ zbog urnisanja tiraža „Vijesti“, što mu pohlepni vlasnici tog reaktora laži i mržnje nijesu mogli oprostiti).

No, ono što je najvažnije, zbog čega se autor ovih redova javno oglašava, jeste činjenica da „Vijesti“ u pomenutom tekstu, otkrivaju da je u Oljinu nogu pucano sa „razdaljine od oko 90 cm“ i da „zrno nikada nije nađeno”! Ne saopštavajući, pri tom, od koga su to saznali: od Olje, onoga ko je ukrao taj krunski dokaz, od ljudi iz kriminalnih klanova, đe njihove pojedine „novinarke“ plivaju kao ribe u vodi, pa se onda nasuču, od Tužilaštva, policije…

Za divno čudo, „Vijesti“ u ovom slučaju ne špekulišu zašto taj metak, odnosno taj krunski dokaz, nije pronađen i koji je neprijatelj nezavisnih novinara i medija mogao ukrasti taj krucijalni dokaz prije dolaska policije i forenzičara.

Razlog tom netipičnom pisanju “Vijesti” može biti i činjenica što je na mjesto događaja, dok je Olja još krvarila, stigao suvlasnik Vijesti Željko Ivanović?

Kako god bilo, u želji da dam lični doprinos u što hitnijem otkrivanju napadača na Olju Lakić, a u svojstvu poznatog novinara istraživača, javno pozivam Tužiteljku Suzanu Milić da istragu usmjeri i na okolnost krađe krunskog dokaza, te da naloži poligrafsko ispitivanje svih onih koji su se nalazili oko Olje Lakić u ključnom vremenskom intervalu: od pucnja u njenu nogu, do dolaska policije.

Pa, zašto ne, i nedodirljivu Oliveru Lakić i njenog direktora Željka Ivanovića, koji je sa Oljom čekao dolazak kola Hitne pomoći i policije. Ako Šekija Radončića mogu saslušavati u Tužilaštvu zbog intervjua “Dnevnim novinama”, što ne bi i sve one koji su bili u dometu krunskog dokaza.

Da je Šeki Radončić kojim slučajem bio tamo, pod pritiskom medijske mafije ni Morača ga ne bi oprala, pa bi ga Tužilaštvo stavilo na žive muke da prizna kako je baš on ukrao ispaljeni metak.

Ne govorim napamet: mislim da za takvo poligrafsko ispitivanje Ž.I. preporučuje i njegova radna biografija: zajedno sa svojim ortakom M.P. krao je dionice svojih kolega novinara, špekulisao na berzi, vodio duplo knjigovodstvo, utajivao porez, petljao sa rubljama…

Mislim da bi bilo uputno, da ovom prilikom ponovo pozovam na poligraf i Miodraga Perovića, ortaka Željka Rubljova. Kako bi na nadležnom mjestu odgovorili ko iz nesreća njihovih novinara finansijski profitira (oni ili bijedno plaćeni novinari); šta znaju o napadu na Olju Lakić; kako komentarišu činjencu da je samo deset dana nakon Oljinog ranjavanja, druga novinarka Vijesti, Jelena Jovanović, bila za stolom „škaljarca“ Miodraga Kruščića kada je on smrtno izrešetan; što o tome nijesu blagovremeno obavijestili svoje čitaoce i javnost, i da li bi, da je ne daj bože, tom prilikom Jovanovićka ranjena i to prikazali kao napad režima na nezavisno novinarstvo?

Na kraju, ne bi zgoreg bilo da Ž.I. i M.P. na poligrafu nešto progovore i o tome što znaju o vezama svojih novinarki sa mafijom i saopšte da li ih, kao „svoje vojnike“, oni šalju na opasne zadatke.

No, kako ne bih ugrozio nečiji život, predlažem da tokom takvog ispitivanja polografisti i poligrafisani nose pancirna odijela, jer od istine dvojice prodavaca laži nema poligrafa koji neće ekspodirati.

Na kraju, pokazaću na konkretnom primjeru, krah profesionalnih hajkača u pokušaju kriminalizacije Šekija Radončića i drugih boraca protiv medijske mafije, prije svega tužilaca i policajaca, a sve sa ciljem kako bi se povećao profit i podigla čitanost propalih novina i portala “Vijesti”:

Prvi tekst „ Je li napad na Olju Lakić državni posao“, (8.8.2018.) u kojem su “Vijesti”, kao i u narednim, hajkali i na Šekija Radončića imao je 2197. pregleda.

Drugi „Zid ćutanja o slučaju Lakićeve“ (10.8.2018.) 1421.

Treći „Bez pomaka 100 dana: Zabrinjavajući slučaj Lakićeve“(16.8.2018.) 1097.

Četvrti “Za tri mjeseca samo jedna istražna radnja“ (8.9.2018.) bijednih 770. pregleda!!!

Priznaćete, dramatično i poražavajuće opadajuća statistika za „najčitaniji portal u Crnoj Gori“ i propadajuću medijsku imperiju Vijesti.

10 KOMENTARI

 1. Nena duso, doci ces Ti na “Moje” o
  Amerima, kad probas njihov “zagrljaj”!
  Zelim Ti da se brzo otrijeznis!
  Imam ja ovi parangal od 1000 udica, a pravim i jedan od 3 km, broj udica je
  za sad “neprebrojan”.
  Mogla bi se kao riba zakacit za njega,
  bolje nego u USA trapole !

 2. Ovo nije pucanj u novinarku, nego pokušaj pucnja na Državu Crnu Goru.
  Gubeći pod pod nogama, ovi su spremni na sve i svašta.
  Obična Četnička farsa, koja samo kod naivnih može proći!
  Ajte sada, tipkajte Frontovci.

 3. …i ne pominjite dnevne novine “Vijesti”..i ne kukajte..nad istinom…”Đe bi vam bio kraj-da ste 1988/1989/1991/1999 imali onda vas “srba” koliko-vas jopet-vas istije ima danas “crnogoraca”…Ja vam jemac_nebi se ODILO- “put Konavala-Dubrovnika..za spas srpstva i kosova”-DALJE od Turskoga rta-od Veriga”-ja vi jemac iz ubavog Don Nikovog(Lukovića) Prčnja…?!!! Ja,ja…”…i propadajuću medijsku imperiju Vijesti”-vele upućeniji od mene-KOJU FINACIRAJU AMERIKANCI-NEČESOVI..”??!

  • Potpraši ih Jole!
   Nešto se ovizi raskokodakali pa mlate “kao cavallo praznom zobnicom”.
   Tačno Jole: Finansiraju Ameri… Ajde napiši neki dokazano ISTINIT komentar na portalu Vijesti, koji bi bio u negativnom kontekstu po Amere, pa će te admin banovati najmanje dvije sedmice.
   Ugodno veče na ubavom Prčanju!
   Baciš li ponekad udicu sa karole, sa ponte? Bez štapa, ono po starinski?
   Zaluta li po neki ludi cipol?

   • Ima Jole potpuno pravo kontra USA, iako se mi guramo tamo.
    Znacajan dio populacije CG , a posebno, ko ih je vidio kako zive i izivljaju se izmedju sebe, u USA
    ne voli ih i ravnodusan je prema NATO, pa i EU (BREGZIT , CATALONIA), sto cemo Mi tamo,
    da se pravimo nesto?
    U NATOu cemo u bilo kom
    sukobu biti, “trojanski konj” za
    taj savez !
    Pusti Jola, da faflataje, Turski
    demonijo Rte, debeo i bjesan ka
    demonijo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].