Radončić: Snimak demantovao svjedoke da Perović nije ulazio u butik

0
Šeki Radončić

Na video snimku sa nadzorne kamere koji je juče prikazan u podgoričkom Sudu za prekršaje vidi se daje Milo Perović, brat jednog od suvlasnika Vijesti, inicirao verbalni kontakt sa novinarom i publicistom Šekijem Radončićem 15. novembra prošle godine u tržnom centru Delta Siti.

Prema navodima prijave, Perović je Radončiću prijetio i vrijeđao ga na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Proces vodi sutkinja Nevenka Kovačević.

<<<Milo Perović: Isprovocirali su me Radončićevi tekstovi<<<

Pregledom snimka juče se moglo vidjeti da optuženi Perović u društvu jedne djevojčice ulazi na prvi sprat tržnog centra a nakon 30 sekundi se zaustavlja ispred jednog butika u kome je primijetio Radončića koji je u tom trenutku trgovao sa suprugom.

Perović na dva metra od ulaza, punih 30 sekundi pogledom centrira nekog u radnji. U tih 30 sekundi, prema riječima Radončića, Perović mu upućuje niz uvrjedljivih riječi (,ološu, novinarski smradu).

Na snimku se potom vidi kako Radončić izlazi iz butika i prilazi Peroviću. Kamera je zablježila i da je novinar, koji se zaustavio na pristojnoj udaljenosti, uputio nekoliko rečenica, mašući glavom.

Radončić je tokom pregleda snimka pojasnio da Peroviću u tom trenutku govori ,da neće ulaziti u raspravu sa njim dok mu se ne predstavi.

Kako je Perović odbio da se predstavi, Radončić se vraća u butik, a za njim i Perović, koji ostavlja djevojčicu ispred ulaza u radnju.

Ubrzo Perović izlazi iz butika i sa djevojčicom se udaljava dvadesetak metara, a potom vraća nazad. Nekoliko trenutaka opet stoji ispred butika, a onda konačno odlazi.

Kamera je zabilježila i da je Radončić potom izašao iz radnje i usporenijim koracima išao za Perovićem.

“Želio sam da osmotrim osobu koja mi je prijetila i pokušam da je prepoznam”, pojasnio je Radončić.

Radončić se potom vratio u butik, gdje je kako tvrdi, platio račun, a potom sa suprugom otišao.

Sadržaj snimka juče je demantovao iskaze radnika obezbjeđenja i dvije prodavačice butika koji su tvdili da Perović nije ulazio u butik, te da nijesu čuli uvrede koje je uputio Radončiću.

Svjedokinja Julija Jovanović nije sporila da je ispred butika vidjela Perovića kojeg je opisala kao visočijeg muškarca sjede kose ali je tvrdila da nije čula riječi koje je uputio Radončiću.

“Neka osoba se obratila Radončiću, ali nijesam čula kojim riječima jer sam u tom trenutku kucala račun. Samo sam čula Radončića kada je kazao: ,Ko ste vi?”Radončić je potom izašao iz butika, a šta je dalje bilo ne sjećam se”, kazala je Jovanović.

Bila je izričita u tvrdnji da Perović tog dana nije prelazio prag radnje u kojoj je zaposlena.

Njena koleginica, Jovana Barac tvrdila je da je bila na sredini radnje kada je primijetila da Radončić ima verbalni sukob sa nekom osobom koja se nalazila van butika.

Ona je navela da ne zna kako je izgledala osoba sa kojom je Radončić komunicirao jer sa pozicije na kojoj se nalazila nije mogla da je vidi.

Međutim, ova svjedokinja je odgovarajući na pitanje Radončića navela da se prilikom verbalnog sukoba sa tada njoj nepoznatom osobom ponašao dosta smireno.

Radončić je ukazao na nelogičnost u izjavi ove svjedokinje koja je ustvrdila da je on bio smireniji u odnosu na Perovića ako je prethodno kazala da nije vidjela njegovog sagovornika s obzirom da se nalazila po sredini butika.

Sadržaj razgovora koji su na prostoru ispred butika vodili Radončić i Perović nije čuo ni radnik obezbjeđenja TC Delta siti Marko Bošković.

Iako se nalazio na nekih pet metara od njih, tvrdi da zbog gužve i muzike nije čuo riječi koje su razmjenili. Bošković je kao i Jovanović ustvrdio da Perović nije ulazio u butik iako su snimci kamera pokazale suprotno. Radončić je prigovorio iskazima svih svjedoka navodeći da su instruisani.

cdm

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.