Radovan Marić: Tivatski aerodrom bilježi najbolje rezultate do sada

0
Radovan Marić

Radovan Marić

Na tivatskom aerodromu sezona još traje.

Značajan je porast broja putnika i aviona koji su sletjeli u Tivat u odnosu na prošlu godinu, kazao je za Skala radio direktor ove zračne luke Radovan Marić.

Broj putnika od 1. januara do 31. avgusta ove godine porastao je udnosu na prethodnu godinu 8,6 % i ti procenti su unazad nekoliko mjeseci gotovo identični.

“Broj aviona koji su opsluženi u pomenutom periodu je 5.105. To je povećanje od 8,6 procenata, indentično povećanju broja putnika, kazao je Marić. Rast bilježi i opsluživanje broja aviona u prvim danima septembra. U procentima je povećanje od 8,8%, a broj putnika u 17 dana septembra je 139.770. Sezona sezona protiče bez ozbiljnijih poteškoća”, kaže Marić.

Po njegovim riječima posla ima dosta, što se najbolje vidi iz pomenutih statističkih podataka.

Marić očekuje da u septembru bude 200 hiljada putnika, možda čak i preko tog broja, što je takođe impresivno.

Sve u svemu, ova sezona je najbolja do sada, smatra on.

Marić ističe i nekoliko bitnih aktivnosti na aerodromu.

“To je gradnja privremenih objekata i završetak kanalizacionog sistem koji će se danas zvanično pustiti u rad čime će konačno aerodrom Tivat biti spojen na gradsku kanalizacionu mrežu. Istovremeno se pušta i novi toalet u dolascima, koji par godina nije postojao. Kada se gradio toranj on je srušen i trebao je duži vremenski period da se on ponovo napravi. Danas radi i to je dobra vijest”, naveo je on.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]