Radovi na postavljanju javne rasvjete

0
Kotor

Budimir Cupara

Budimir Cupara

Ovih dana Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora radi na postavljaju 5 novih metalnih stubova pored sportskog terena u Dobroti kod zgrade “Ujedinjenih nacija” da bi se osvijetlila dva lokalna puta.

Pored toga prisutan je problem na javnoj rasvjeti od vatrogasnice pored autobuske stanice, gdje se zbog rekosntrukcije jednog objekta morao izmjestiti napajački dio mreže, kazao je za Skala radio Budimir Cupara iz Direkcije za uređenje Kotora.

Prethodnim rješenjem je trebalo raditi kontrolu na ovom prostoru, ali zbog složenih podzemnih instalacija mještani su prigovorili i taj problem nije mogao odmah biti riješen, objašnjava Cupara.

Međutim, juče nakon konsultacija sa izvođačem donešeno je rješenje da se pronađe put za kablove kroz taj vrlo komlikovan dio ulice pa će se napojiti postojeći drveni stub na tom potezu i obezbijediti napajanje za ovu rasvjetu.

Naknadno će se popraviti rasvjeta postavljanjem tri svjetiljke na tri postojeća betonska stuba, rekao je Cupara.

Do kraja ovog i u narednom mjesecu radiće se 9 novih rasvjeta.

U toku su pripreme sa izvođačima i uz odobrenje predsjednika opštine Kotor i Sekretarijata za urbanizam, radiće se javna rasvjeta u Grblju i to u Višnjevu, Šišićima, zatim Troica putem koji vodi prema Kavču.

Nova rasvjeta postaviće se i u privrednoj zoni pored zgrade Expo i mjesne ambulante.

Brzo počinju radovi u gornjoj Sutvari i u Dubu, zatim u Kavču prema Gradiošnici i u Radanovićima.

U Gorovićima poslije završenih građevinskih radova ovih dana slijedi postavljanje betonskih stubova i kablova.

Očekuje se i oprema iz Kine kako bi se zaokružili radovi na objektima solarnog napajanja strujom, rekao je Cupara.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].