Radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u susret ljetnoj sezoni

1

Velemir Dragić

Velemir Dragić

U pripremi glavne turističke sezone, kotorsko preduzeće Vodovod i kanalizacija radi na poboljšanju vodosnadbijevanja, u prvom redu zamjeni nekih dotrajalih cjevovoda koji tokom godine prave stalne probleme posebno u Stolivu.

Ovaj posao je u planu da se završi do kraja maja, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor ovog preduzeća.

Takođe se radi na pripremi sistema za sezonu i traženju gubitaka vode.

Na području Grblja koje je najugroženije i još uvijek u ljetnjem periodu ima restrikcije vode, predviđeni su radovi na zamjeni određenog dijela mreže koji će takođe biti završeni do kraja maja.

Ovim bi se ublažili problemi, smanjili gubici i ublažila nestašica vode jer je ovo područje koje se po riječima Dragića ne može drugačije snadbjeti vodom osim sa gornje grbaljskih izvorišta Simiš.

U Risnu nema posebnih problema u vodosnadbijevanju ljeti i radi se tekuće održavanje sistema.

Kada je riječ o kanalizacionom sisitemu, vlada veliko interesovanje građana na području Dobrote za priključenje objekata na sistem.

Preduzeću Vodovod i kanalizacija pristiže svakodnevno dosta zahtjeva koje ne stižu da obrade pa se ne projekat čeka oko 20 dana.

Radi se na mnogim mjestima i brojni objekti su priključeni na novi sistem koji je pušten i rad prije tri godine.

Ovo će dati i najbolji efekat za sezonu, jer svaki objekat koji je priključen na kanalizacioni sistem doprinosi manjem dotoku otpadnih voda u more, a samim tim i čistijoj morskoj vodi u zalivu, kazao je Dragić.

1 KOMENTAR

  1. A onda juli, avgust, septembar . Slana voda pa nema vode pa povuklo se izvorište pa velika potrošnja , pa pukla cijev , pa gornje kote itd i tako pedest godina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]