Radulović: Nije moguće povući odluku o protjerivanju Božovića

0
Đorđe Radulović

Crna Gora ne može povući odluku o protjerivanju ambasadora Srbije Vladimira Božovića, kazao je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Kako je objasnio gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti, ako bi Srbija htjela ponovo da kandiduje Božovića za ambasadora, morala bi da dobije agreman od predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

A da je on bio na čelu Ministarstva kada je Božović protjeran, Radulović bi, kaže, drugačije reagovao. Pozvao bi ga na razgovor i zamolio da se takve akcije više ne ponavljaju.

“Postoje nekoliko načina kojima možete da prekorite ambasadora. Protjerivanje je posljenji čin i nije prikladan dobrosusjedskim odnosima. Ja bih pozvao Božovića i popričao sa njim”, ističe Radulović.

Imenovanje Vladimira Božovića na funkciju ambasadora bila je svojevrsna provokacija, jer je njegov politički aktivizam u Crnoj Gori poznat još od vremena kada je sa sadašnjim premijerom dočekivao Nikolu Kavaju.

Njegov mandat obilježili su brojni skandali, i zato je nakon nekoliko upozorenja, diranjem u veoma bolnu temu za Crnu Goru, primorao vladu da reaguje.

Novi ministar najavio je i zamjenu pojedinih ambasadora.

Naveo je da će ali jedna od prvih odluka na sljedećoj sjednici Vlade biti povlačenje nekarijernih diplomata kojih ima oko 20. Istakao je da imaju imena ali nije htio da otkrije o kome je riječ.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]