Radulović: Opoziv ambasadora moguć i bez potpisa Đukanovića

0
Đorđe Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović saopštio je da je upoznat sa činjenicom da predsjednik države Milo Đukanović neće potpisati odluku o opozivu sedam ambasadora i poručio da to neće biti smetnja da im ipak bude prekinut mandat.

Radulović je na konferenciji za medije, nakon sastanka sa ministrom vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem, rekao da postoje mehanizmi međunarodnih konvencija koji omogućavaju Ministarstvu da opozove ambasadore bez potpisa Đukanovića.

Kako je naveo, konsultacije sa ambasadorima će početi naredne sedmice.

“Ja bih se pozvao na član 43 Bečke konvencije, koji je jasan – da funkcije prestaju kada vlada notifikuje drugoj državi da oni nisu ambasadori – oni nisu ambasadori. Ako ćemo da uđemo u nepoštovanje konvencije, što sam siguran da Đukanović ne želi, onda to nije pravi put. Sačekajmo utorak kada će u 16:30 sati biti održan sastanak sa predsjednikom Đukanovićem da vidimo šta će biti na kraju dana”, rekao je Radulović.

Đukanović je danas u intervjuu agenciji MINA kazao da neće potpisati predloge za opoziv sedam ambasadora jer bi to, kako je kazao, značilo da saučestvuje u blaćenju tih ljudi.

Đukanović: Potpisaću ponovo izglasane zakone, ne i opoziv ambasadora, praćen nekorektnim i revanšističkim javnim obrazloženjem koje vrijeđa moral i profesionalni integritet ljudi

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].