Radulović pokrenuo opoziv više ambasadora

0
Đorđe Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokrenuo je opoziv nekoliko crnogorskih ambasadora.

Na listi za opoziv su ambasador u Bosni i Hercegovini Obrad Mišo Stanišić, ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, te ambasador pri Svetoj stolici Miodrag Vlahović, saznaje CdM.

Na toj listi su i ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović, ambasadorka u Italiji Sanja Vlahović, ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić.

Ovaj prijedlog za opoziv šalje se Vladi na usvajanje.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je kako je CdM ranije pisao, najavio je da će MVP povući više amabasadora kako bi na njihova mjesta došle karijerne diplomate.

Međutim, ono što je zasigurno jeste da trenutno u Ministarstvu vanjskih poslova nema toliko karijernih ambasadora, koliko ministar Radulović najavljuje pa ostaje da se vidi ko će se iz zvanja ministra savjetnika unaprijediti u ambasadora, a koga će i hoće li partijska knjižica aktuelne vlasti “imenovati” na mjesto šefa predstavništava Crne Gore.

Shodno članu 63 Zakona o vanjskim poslovima iz 2017. godine, lica koji nijesu iz reda diplomata mogu činiti najviše 30 odsto šefova diplomatsko-konzularnih predstavništava koje na predlog ministra vanjskih poslova utvrđuje Vlada, a ukazom na kraju postavlja predsjednik Crne Gore.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]