Radulović: Pokušao sam da opravdam Leposavića kod međunarodnih partnera

0
Đorđe Radulović

Ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović rekao je gostujući na A1 televiziji da je pokušao da opravda nastup ministra pravde, ljudskih i manjiskih prava Vladimira Leposavića kod međunarodnih partnera, govoreći da je u političkom neiskustvu nišao na “lukavstvo DPS koje ga je stavilo na tanak led”.

“Ja nisam tražio njegovu smjenu ali jasne su bile poruke koje smo dobijali sa međunarodnih adresa – da Leposavić ako dijeli takve stavove može da našteti ideji koju Vlada ima i ideji građanske države”, rekao je Radulović.

Ministar je poručio i da mu je žao što se šire glasine da je on bio jedan od zagovarača Leposavićeve smjene.

On je dodao da razumije vladajuću većinu koja je predložila tužilačke zakone, ali kako kaže, moraju se slušati i poruke EU.

Radulović poručuje da je vladajuća većina ogorčena jer pravo i pravda do sad nisu išli ruku pod ruku.

“Ali sa druge strane EU nam govori da treba da popravimo vladavinu prava ali nemojte iči ad himiunem i nemojte da rušite cijelu kuću jer je pojedinac problem u funkcionisanju tog sistema – rekao je Radulović.

On je podsjetio da će Skupština 11. maja raspravljati o Zakonu o državnom tužilaštvu, koji kako kaže, inkorporita preporuke Venecijanske komisije.

“Vlada će kao nosilac posla imati dijalog sa međunarodnim partnerima, prije svega EU ali takođe i sa predstavnicima parlamentarne većine kako bi pravda i borba protiv korupcije dobila opipljive rezultate”, ocijenio je ministar.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]