Radulović – Popa: Crna Gora posvećena intenziviranju dijaloga sa EU

0
Popa – Radulović

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović danas je tokom razgovora sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, ambasadorkom Oanom Kristinom Popom saopštio ključne prioritete nove Vlade, navodeći da je jedan od najvažnijih zadataka pomirenje u društvu, saopšteno je iz Ministarstva.

Radulović je izrazio zadovoljstvo susretom sa ambasadorkom na početku mandata, što, kako je kazao, predstavlja jasan signal opredjeljenja Crne Gore da intenzivira pregovore sa EU i u što skorijem roku postane punopravni član.

On je istakao da će sa novom energijom i u skladu sa vanjskopolitičkim prioritetima i evropskim vrijednostima, biti snažno posvećeni reformama u pregovaračkom procesu. Naglasio je da je Evropska unija i u periodu globalne krize, izazvane pandemijom COVID-19 pokazala partnerstvo i solidarnost, kroz pomoć i brojne donacije Crnoj Gori.

“Ambasadorka Popa je poželjela uspješan mandat ministru Raduloviću, ističući da EU cijeni posvećenost nove Vlade evropskom putu Crne Gore, čemu će značajno doprinijeti i planirane zvanične posjete Briselu”, navodi se u saopštenju.

U tom kontekstu, ukazala je i na značaj regionalne saradnje, povezivanja i ekonomskog razvoja Zapadnog Balkana.

Na sastanku je pozdravljeno i imenovanje novog glavnog pregovarača sa EU i dogovoren nastavak intenzivne komunikacije sa institucijama EU i Delegacijom u Podgorici.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]