Rafet Mulić: Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole

2
Rafet Mulić

Na narednim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, kad god da se oni dese, biće potrebni razumijevanje i saradnja crnogorskih demokratskih i građanskih snaga.

Zajedničko djelovanje je neophodno da bi se promjene vršile na način i sa motivom da jačaju demokratske institucije i kapacitete, a ne da ih ugroze i potčine interesima onih politika i onih zemalja kojima se ne dopada naše evro-atlansko usmjerenje.

Crnogorska demokratska unija ističe da će odnos prema pitanju našeg članstva u NATO biti od izuzetne važnosti za nove koalicije, bilo da se radi o predizbornim, ili onim postizbornim.

Opredjeljenje za NATO ne znači zaboravljanje ili marginalizaciju drugih pitanja i problema.

NATO članstvo je, zapravo, najbolja platforma za reforme i promjene, a ne sredstvo da se one guraju pod tepih, kako neutemeljeno i neubjedljivo tvrde ovi kojima je NATO tek “deveti problem” u našoj zemlji.

Cdu, dakle, ne vjeruje u logiku i svrsishodnost koalicija stranaka i udruženja građana u kojima su neki za NATO, neki protiv, a treći “nijesu ni za, ni protiv”, dok se četvrti ustežu da kažu što o tome misle, ili manje ili više vješto skrivaju svoj stav.

Kada se tome dodaju oni koji tvrde kako NATO neće postojati za dvije godine, što je ideja čijoj se “genijalnosti” divimo, nadajući se da se tu ne predviđa smak svijeta do narednih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, jasno je da od takvih koalicija nema i ne može biti nikakve vajde.

Crnoj Gori su potrebne jasne ideje i projekcije našeg političkog, ekonomskog i ukupnog razvoja.

Cdu se zalaže za promjene koje će jačati Crnu Goru.

Mi smo opredijeljeni za konkretnu i djelotvornu politiku, koja treba da se zasniva na uvažavanju i promociji naših temeljnih nacionalnih i državnih interesa.

Građanska Crna Gora, kao multikulturna, višenacionalna i multikonfesionalna zajednica, su naše temeljne vrijednosti. Promjene koje bi ugrozile te vrijednosti nam nijesu potrebne.

Sigurni smo da u Crnoj Gori postoji stabilna i trajna većina koja te i takve promjene ne bi ni dozvolila.

Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole.

2 KOMENTARI

 1. Dakle, o Crnoj Gori mogu da se pitaju samo
  oni koji Njegoša svrstaše u šovinistu,
  inspiratora terorizma i nacionalne
  netrpeljivosti.
  Svi tizi su 21. maja 100% glasovali
  za secesiju Crne Gore. Ali ne iz neke prevelike
  ljubavi prema Gori Crnoj, nego da bi joj
  danas lakše radili o glavi i udarali na njen
  teritorijalni integritet.
  A ta boranija od unionista su neprijatelji države,
  i kao takvi ne smiju tražiti ni fer izbore bez
  krađe i pritisaka.
  Ne smiju ni pitati: “Ko to tamo krade?”

 2. Gospon Muliću-ja još ne čuh-što Crna projevropska Gora misli o onom prešedniku(šiljokuranu-po godinama starosti?) SO Petnjica-te nam na “prikladan”-civilizacijski i domorodoljubivi način prikaza i reče “SLOVO”-o Vladici Radu-zericu poznatijem kao Petar II Petrović Njegoš? Kojega naš “neotost crnogorac”-akademik Novak Kilbarda-na TV ATLAS( u povodu 200 obletnice od rođenja-“ranog zločinca”) 2013 godine nazva Genocidnim piscem-koji napisa “genocidno djelo”-Gorski vijenac? Jel smo za takve stvarali i stvaramo “opštinske atare-torine”-za smještaj neomržnje pema “svijema koji se ne krste-ne klanjaju-mole ALAHU/BOGU -“KA JA…”? Da, da “Crnu Goru treba da mijenjaju oni koji je poštuju i vole”…? I za kraj-nezaboravite da je “mlađani pešednik SO PETNJICE-ovo “slovo”-rekao nekoliko dana prije ovog “famoznog” ROGOZINE…? Kojemu fali”domaće vaspitanje”-koje nije svladao-zakazala mu B A B U Š K A-neobjasnivši mu da mu je PRANĐED bio Crnogorac iz Dobnjaka-Šavnika? Ko zna-da BABUŠKA nije prije toga čitala nalaze o praporijklu “današnjih tost crogaraca”-kojima su Amerikanci uz pomoć NAŠIH “domaćih stručnjaka” našli više od 104% pragena Turskije,Arbanaškije,Iirskije,Vlaški, i ni promila gena Crnogorskije?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]