Ranjena novinarka Olivera Lakić

15

Novinarka “Vijesti” Olivera Lakić ranjena je u pucnjavi, koja se dogodila oko 21 sat, ispred njenog stana na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Prema saznanjima Standarda, Lakić je primljena u Urgentni centar sa prostrijelnom ranom u regiji desne potkoljenice i van životne je opasnosti.

Na mjestu nesreće prisutan je veći broj uniformisanih i neuniformisanih policajaca.

Oliverine komšije nisu mogle ući u zgradu, zbog uviđaja.

Forenzičari zajedno sa tužiteljkom pregledaju mjesto napada na Lakić, traže i izuzimaju tragove. Građani koji su bili prisutni kad je napadnuta novinarka, kazali su da su čuli pucanj i da je potom došla hitna i policija.

Policajci uz pomoć baterijskih lampi pregledaju svaki žbun oko zgrade, kako bi našli neki trag. Izuzimaju i snimke sa nadzornih kamera.

Okupljeni mnogobrojni prolaznici bili su uplašeni, a kada su čuli da je napadnuta novinarka imali su negativne komentare vezane za bezbjednosnu situaciju u zemlji, kao i kritike upućene nadležnima zbog ugroženosti bezbjednosti novinara.

Takođe, brojni novinari vidno potrešenim došli su kod Oliverine zgrade.

Podsjećamo, Olivera Lakić napadnuta je 2012. godine ispred svog stana.

Podgoričanin Ivan Bušković prišao je Lakić s leđa dok je otvarala vrata od ulaza i nanio joj 5-6 udaraca pesnicom u glavu.

Zbog napada, Bušković je bio osuđen na devet mjeseci zatvora.

15 KOMENTARI

 1. Treba Policija prvo da provjeri ove iz uredništva Vijesti na čelu sa Ivanovićem
  da im uzme parafinske rukavice pa onda da idu dalje…
  Znamo dobro na što su spremni i dokle idu sa namještanjima i lažavinama koje idu na ruku neprijateljma Crne Gore i Mira u Crnoj Gori.
  I to sad pred izbore odnosno njihovog poraza.

  • E moj dobri Kotoraninu,zar nije smješno koliko su se pojedinci sa ovoga portala zabrinuli za zdravlje novinarke Vjesti, ni da im je rod rođeni. Naravno svi oni zajedno čine jednu grupu idiota koji bi da smiju, drugim rječima rekli da je Milo pucao na novinarku, samo da uruše mašineriju koja ih prca 30 godina. Prcaće ih jos koliko ih volja.
   Posle poraza u Podgorici koji im sljedi, viđećeš da ovu nesretnu ženu koja je ranjena od njih više niko neće spominjati. Vjeruj mi, više je tebi i meni žao novinarke nego njima.
   Ponavljam po stotinu puta, grđi su takvi od izvršioca ovoga bolesnog čina.
   Ženi u svakom slučaju želim svako dobro, i brzo ozdravljenje, a onome ko je pucao, da bude kažnjen kako i koliko zaslužuje!
   Pozdrav za mog prijatelja KOTORANINA!

  • Ja sam obični građanin grada u kojemu sam rođen i grada kojega volim najviše na svijetu. Imam prava na svoje razmišljsnje i pisaću uvjek onako kako ja mislim. Za mene to je istina, a ostali kako god prihvatili jer to je njihovo pravo. Poštovani urednik Skale, gospodin Slavko Mandić je jasno odgovorio na pisanje pojedinaca da je to njihovo ljudsko ogledalo. Ja sam to prihvatio, pa neka to učine i drugi. Mene istina ne boli i uvjek ću pisati tako, a miševi neka se javljaju iz njihove smrdljive rupe.
   Napomene radi, ja kao Crnogorac da kojim slučajem živim u Srbiji i pišem protiv nje, odavno bi bio u zatvoru, ali zato pojedini Srbi koji žive u mojoj Državi koja im je dala sve, mogu da pljuju istu i da vrjeđaju predsjednika, da bucaju i pale našu zastavu i da budemo isti. E neće moći dokle je čestitih i poštenih CRNOGORACA!
   Nema tu nikakvog “OPREZA” nego samo prave istine od koje te iste kukavice bježe.
   “DO JEDNE URE”

   • Moj g(r)ad “…Mene istina ne boli i uvjek ću pisati tako, a miševi neka se javljaju iz njihove smrdljive rupe.” …

    Ma, šta ćeš ti piskarati, sjedi tu gdje jesi, ni za tu nijesi!
    Vidimo kakav si kapacitet kad stalno agresivno i neukusno apostrofiraš svoju nacionalnost, da voliš svoj grad, svoju državu… Voljeti svoju domovinu – valjda je to aksiom, to se podrazumijeva! Meni su sumnjivi svi ti koji napadno grlenišu domoljubljem!
    Vidjeli smo iz nekih skorih primjera, da su baš tizi i takvizi “rodoljubi” najviše poharali Crnu Goru.

   • …ovaj Moj gad-koji brez stida i srama veliča “pobjedu sinoćnu-neartikulisanih glasiova-na radio Danilovgrad-pa izvrće priču o “junaštvu suvereničkog lobija”-,prišivajući ova krvava djela nepokorsnosti SRba ovome krvavome režimu,koji je napao onu novinarku-bez muške zaštite pod “šatorom mraka”-kako oni djeluju u potnje 30 godina! A moj gade-kratkosilazno da ti i tebi i svima takvima j..oca očinskoga-za počinjena kravava nedjela-sa kojima ne prestajete..!!!

    • Špijunčio odvratna,sram te bilo za psovanje i vrjeđanje moga mrtvoga oca i to ne samo moga nego i svima ostalima koji te ne podržavaju na ovom portalu. To govori dovoljno o kakvom se čovjeku radi. Neću te psovati jer bi bio isti kao i ti, ali ćeš biti kažnjen na drugi način.
     Stara Kotorska ljigava špijunčina!

  • “Oprez” – režimske novinare niko ne napada. Zaštićeni su kao Koh-i-Noor. Svi stradali novinari su iz opozicije režimu.

 2. Strašno i više je svaku mjero prevršilo. najvažnije je sada da je ova novinarka dobro a odma zatim da se stvar što prije rasvijetli i konačno bez milosti krene u obračun sa kriminalcima od kojih ne možemo više živjeti.

 3. Ne valja rabota.Ovo je čin koji svaki normalani čovjek treba da osudi, bez obzira na pripadnost bilo kojoj političkoj partiji. Ipak je ljudski život vrjedniji od bilo čega na svjetu.
  Isto nije u redu i nije normalno, da opozicione partije i njihove kolovođe na račun ovoga slučaja ubiraju poene radi političkog prestiža.
  To je čak bjednije od samoga izvršenoga čina.
  Valjda su im izbori prešniji od ljudskoga života!
  Naravno “Vjesti prednjače u tome.” Valjda im je opravdanje to što je njihova novinarka.
  U svakom slučaju novinarki, želim od srca brz oporavak.

  • “…Isto nije u redu i nije normalno, da opozicione partije i njihove kolovođe na račun ovoga slučaja ubiraju poene radi političkog prestiža.
   To je čak BJEDNIJE OD SAMOG IZVRŠENJA ČINA.”(sic!)
   O, sramoto, kad ćeš umrijeti!

   Ma što nam napriča (natipka) čojak!
   Skoro, pa pohvali pištoljerose što su pucali na “fašističku” novinarku.
   Krive ti OPOZICIONE partije, koje se usuđuju da ubiraju, žanju, prikupljaju, beru ranu ljetinu jeftinih političkih poena na nesreći nedužne žene, koja samo radi svoj častan posao.
   Preskoči neku temu, moj g(r)ade! Pogotovo one đe si tanak i pretanak, a stranački obojen, ofarban, opituran, omrčen do neukusa.

   • Pošto je tebi zadatak u prošlosti bio da špijavaš ljude, a u sadašnjosti da se praviš pametan, preskoči sramotu jer treba da se stidiš sopstvenih djela.iz prošlosti.Ti si taj pacov koji nikada nisi metak opalio, ali si dobro svojim špijunskim djelima slao ljude tamo đe su ih dobro tukli i batinali. Mnogi sa ovoga portala.znaju o kome se radi.
    Iza svake svoje rječi koje sym napisao u prošlom tekstu stojim i ne stidim se, jer pišem istinu. Ti da imaš muda napisao bi da je pucao Milo Đukanović ali ne smiješ izlizana špijinčino. Samo sa strane, onako kako si činio u prošlosti.
    Ta sramota ne može umrjeti, koliko god je vremena pasalo. Mnogi ne znaju o kome se radi inače bi te pljuvali po ulici izlizani špijunski gade!

 4. Nije istina u pucnjavi…! Istina je,PUCAO JE na novinarku-ženskog roda”igrale se delije(sokoli)..na sred grada “Nemanjinog”…ja,ja šćeto neto..? Ko je sledeća-žrtva”profašđističkih čitalaca” misli i djela suverena…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].