Ranko Đonović: Formula srbijanske politike je “Što gore u Crnoj Gori, to bolje po Srbiju“

5
Ranko Đonović

Ranko Đonović

Zvanična srpska politika ima ne malih problema a njihov glavni problem je Kosovo. Zato u zadnje vrijeme otvaraju probleme i sa Hrvatskom i sa Crnom Gorom, pa i sa Republikom Srpskom, jer probleme koje imaju unutar Srbije ne mogu sami da riješe, komentariše za Skala radio Ranko Đonović, politički analitičar.

Ne treba živjeti u nikakvim iluzijama, poručuje on, jer kako kaže, vjekovima velikosrpska politika ima aspiracije prema Crnoj Gori i zato negira crnogorsku državnost i nacionalnost, kulturu i tradiciju.

Vučić ima velikih problema jer Kosovo konačno mora da prizna.

Kosovo je već država i on to zna, a opozicija i velikosrpske snage u Srbiji sada okreću ponovo nišane prema Crnoj Gori.

Kada je Amfilohije u pitanju i srpska crkva Vučić, koji je mnogo puta i sam bio  napadnut od Amfilohija pokušavajući nešto da radi, sada se udružuje sa njim. Oni su zajedno saveznici kada je Crna Gora u pitanju, smatra Đonović.

Međutim, po njegovom mišljenju, prilično su zakasnili sa tim poslom. On smatra da će ovoga puta ostati kratkih rukava, iako ovo ne može da sluti na dobro jer pravi štetu Crnoj Gori.

Njihova je formula: što gore u Crnoj Gori, to bolje po njih.

U suštini uopšte nije važno što su naša dva oficira na Kosovu ili to što  je jedan bio u Kninu.

Srbija od toga nema nikakve štete, ali ako Crnu Goru zbog toga napadnu, Crna Gora će onda od toga imati štete.

Dakle, formula i pravilo srpsko je: što gore u Crnoj Gori to bolje po Srbiju i dokazivanje veliko srpskim mozgovima po Srbiji kako je Vučić ostao veliko Srbin.

To je, konstatuje Đonović, izgleda formula koja prolazi u Srbiji.

5 KOMENTARI

  1. da ne bješe ABlejalice-kontrarevolucije sdušno prihvaćene u SRCG-1989 godine…ti/vi bi ste se bavili svojim zanatima-a ne mlaćenjem prazne slame..”ću ćeš će-ćete..tu tu pa paaa..ajd polako-tridest godina pasa-u uludo-za zlo ovga naroda-a vama političarima-osta da će vam i deveto koljeno zobati-muku ovoga naroda..bojim se za navijek?!?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.