Ranko Krivokapić ponovo izabran za predsjednika SDP-a

12
Ranko Krivokapić

Ranko Krivokapić dosadašnji lider SDP-a ponovo je izabran za predsjednika stranke na današnjem osmom Kongresu.

Za Krivokapića je glasalo 196 delegata dok je njegov protivkandidat Ivan Brajović dobio 162 glasa.

Na Kongresu SDP-a pored predsjednika partije, izabrani su i članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora, kao i Statutarne komisije.

Kongresu su prisustvovala 362 delegata.

A od gostiju bili su prisutni premijer i predsjednik DPS-a Milo Đukanović, kao i predstavnici političkih partija i pojedinih NVO, Srđa Keković, Aleksandar Dedović, Boris Raonić, Jevrem Brković, Andrija Popović, Suljo Mustafić, Azra Jasavić, Genci Nimanbegu.

Krivokapić je ranije danas  rekao da je SDP, uprkos udarima, jača nego ikad.

“Uprkos svima koji podstiču podjele u SDP-u mi smo jači nego ikad, i glavna smo i najozbiljnija alternativa partneru u vlasti. Sada smo jedini izvorni borci za nezavisnu, evroatlantsku Crnu Goru. Barjak slobode nosimo, a to nas više obavezuje da ne pokleknemo”, rekao je Krivokapić.

Inače, Kongres SDP-a se održava pod motom “Četvrt vijeka na pravoj strani istorije”.

Prisutni delegati gromoglasnim aplauzom su pozdravili oba kandidata za predsjednika partije, aktuelnog lidera Ranka Krivokapića i njegovog protivkandidata Ivana Brajovića.

Portal Analitika

12 KOMENTARI

 1. Za mene si izgubio. Držat sve poluge u partiji, biti dio vlasti i tražiti i dobiti podršku od međunarodnih faktora pred kongres i samo za 35 glasova biti tobož bolji od Ivana.
  Dakle, slabo , mrka kapa , možeš se zanositi Krivokapiću još malo. Nema više zajedničkog SDP.

 2. Mnogo se uzvisio pa da ne pane s te visine kad se najmanje nada jer mu je partija kao babin zub iako on velike riječi zbori.Najvažniji su mu pasali ća. Adio rogo mili

 3. Boga mi si, pravo rečeneo najznačajnije izgubio. Dobro je rekao Brajović da je pobjeda onih koji su za njega glasali. Teško ćete se oporaviti a pričaj ti u svojim medijima što god oćeš.

  • A iz kojega to cijeloga svijeta života ti? U svom Kotoru je neomiljen osim kod onih koji imaju interes ili ih je postavio na po neku funkcijicu?

 4. Druže gospodine Ranko Krivokapiću-na koju izvornost i izvore misliš,kad kažeš:”Sada smo jedini izvorni borci za nezavisnu evroatlansku Crnu Goru. A o LELEKU-barjaku-barjačenju nećemo-jer ti si do sada tri BARJAKA promijenio:”Titov,Slobin-i evo izgleda i ovaj “treći-srećniji-reklo bi se da je tvoj”-uz ikebanu na dvoru Gospodara Crne Gore!!! Bez kojega nebi ni bilo današnje Crne Gore-da su ČEKALI tebe i ostalu pestokupljavnu Slobine “pionire”-“vaše sreće i nesrećne budućnosti naše djece! Druže Ranko-iako sam u poodmklim godina-ali ja se još živo sjećam jednog “tvog/vašeg barjaka slobode”-čitaj :Slobinoga-poznatog kasapina sa Dedinja-kojega ste nosili na “srsku novu godinu 13/14.januara.1989 godine -i sa kojim ste ušli u Sekretarijat za NO opštine Kotor na Peluzicu(kuća Špira Radulovića)-ostavivši ga pred vratima -da vam ga čuva(ušima i očima!) milicja Milana i Branka -podšefova kotorske “javne i tajne”-milicje u doba vašeg ABlejanja-kontrarevolucije! Dobrano se sjećam vašeg pismenog naloga legalnoj i legitimnoj vlasti opštine Kotor-koja je cipan cijela-bila”PROSRPSKI i PROSLOBINO ORJENTIRANA”-pa je zato i uslijedio “VAŠ PROCNOGORSKI NALOG””: da se u roku od 48.sati ima pomaći(smaći) sa svih funkcija-a predhodno utanačeno- POTVRĐENO u Titogradu u “Detašmanu” Slobe slobode-kod Miroslava Šolevića-koji je čitavo pola godine prije nego li ste oburdali SRCG- blejao nesmetano po Crnoj Gori! Druže gospodine Ranko-ovu su tvoji/vaši “barjaci slobode” i “izvorno izvorni izvori” nezavisne “euro”-atlanske Crne Gore! Koju ste tada posramili i obručili-što nije niko prije vas vjekovima radio-uradio Crnoj Gori!

  I da bi smo se bolje razumjeli-evo ti jednog “foja”-životopisa vašega “jedinih izvornih boraca za nezavisnu “euro”-atlansku Crnu Goru-koji je objavila Portal Anlitika:03/11/2013 godine-iz pera dr Novaka Adžića(na temu Ranka Đonovića:”SPC kao lažni moralni bastion”):” Poštovani gos.Jole CG je srušena 1989 jer nije imao ko da je brani.Vlast komunista ponajmanje koja je pokazala nesposobnost i neodlučnost da pruži institucionalni otpor.Velikosrpski populizam je u CG i pod oblandom tzv.AB revolucije pokosio CG i predao je Miloševiću. CG su tada rušili MILOŠEVIĆECI LAKEJI! Mnogi su u toj operacji učestvovali svjesno i planski zarad velike Srbije(A ja Jole bih rekao-sa puno odgovrnosti:predvođeni Momirom Bulatovićem i Ljubišom Stankvićem-lijepi,pametni, spretni “basta/r/duri”-sa Univerziteta CG!) ! Neki su B I L I>>(jopet velim:Ljubiša Stanković,Ivan Brajović,Vujica Lazović i ostala svita-te iz Kotora nazočni(imena otrcana-kroz ovaj pasani kvarat od vijeka)”prvoborci-nosioci “spomenice zastiđa-1989”)<< NESUMNJIVO u mladalčkoj zabludi i zanosu,ali su vrlo brzo viđeli da su -I Z M A N I P U L I S A N I…"! Zaključi dr Novak Adžić!

  Meni ostaje-da dopunim dr Novaka Adžića sa riječima: Da,"vrlo brzo videli da su izmanipulisani"-i to "ovjekovječili"vrlo brzo"-tačno poslijed 4.godine i 5.meseci na Kongresu Ujednjenja SDPR-Socijaldemokracke partije reformista CG-prešenika Mališe Miodraga Marovića i SP-Socijalističke partije Ljubiše Stankovića-u Podgorici 12.juna.1993 godine! Ako mene pitate-ko je Mališa Marović-Ja znam da je to Prvi Socijaldemokrata u novijoj istoriji Crne Gore-koji je prvi u CG 16.maja.1990 u Herceg Novom stvorio-formirao OO Savez Reformskih Snaga Jugoslavije(SRSJ)-prešednika Anta Markovića! Na žalost-ako kojim slučajem zavirite na internet stranicu SDP-tamo Mališe Marovića nema među onim "velikanima"-LAKEJIMA Slobodana slobode-kaspina sa Dedinja-koji su"nota bene" opjevali Crnu Goru u najgorem mogućem smislu-predavajući rodnu grudu okupatoru-kasapinu sa Dedinja! Ipak,u ovoj našoj bijedi i jadima-možda je dobro šo nisu istakli ime Prvog Socijaldemokrte CG Mališe Marovića-tamo đe mu nije mjesto-među LAKEJIMA!

  Lijep pozdrav iz ubavog rodnog mi Prčanja-u kojem su Bokezi na dan Svetog Antuna Padovanskog-13.juna.1848 godine,se SABRALI i održali Veliku Rodoljubivu Narodnu Skupšinu Bokeza-kojoj je prisustvovalo oko 4OO ljudi-predstavnika bokeških opština od Novoga do Buljarice-u Franjevačkom samosanu Sveti Nikola u Prčanju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]