Raonić upozorila: Ako se ne budemo pridržavali neophodnih mjera zaštite, napori zdravstvenog sistema biće uzaludni

0

 

Vršilac dužnosti direktora Kliničkog centra Crne Gore Danijela Raonić kazala je da je situacija u Crnoj Gori kada je u pitanju epidemija izazvana virusom COVID-19 alarmantna.

“Posljednjih dana svi smo bili svjedoci neodgovornog ponašanja velikog broja građana, ali i onih koji treba da daju primjer svojim zvanjem i strukom. Sve to imaće nesagledive posljedice, sa kojima ćemo se suočiti u narednom periodu”, ističe Raonić.

Kako je naglasila, Klinički centar Crne Gore i cijeli zdravstveni sistem, uprkos velikom pritisku i sve većem broju oboljelih, uspijeva da odgovori na sve izazove i pruži adekvatnu zdravstvenu uslugu svakom pacijentu.

“Ipak, ukoliko se svi zajedno ne budemo pridržavali neophodnih mjera zaštite, napori zdravstvenog sistema biće uzaludni”, upozorila je Raonić.

Zato još jednom poziva cijelo stanovništvo na odgovorno ponašanje, posebno zdravstvene radnike, koji pored ozbiljnog i napornog rada, treba u svakoj prilici, apsolutnim poštovanjem propisanih mjera zaštite, prvi da daju primjer adekvatnog ponašanja i brige o svom i zdravlju svih nas.

“Ne smijemo da dozvolimo da zbog neprimjerenog i neodgovornog ponašanja plaćamo najveću moguću cijenu, a to je gubitak ljudskog života”, zaključila je Raonić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]