Raskoš dječje radosti i mašte u kotorskom vrtiću “Radost”

0
raskoš i ljepota dječije mašte

Vjera Rašković Perojević

Kotorski vrtići su ovih karnevalskih dana nalik na šarenu slikovnicu na čijim stranicama velikim slovima piše tradicija koja se od najmlađih dana uči.

Princeze i kraljevi, junaci njihovih crtaća, pajaci, klovnovi, pčelice, bubamare, cvjetići, na njihove maškarane fešte u objektima Javne pretškolske ustanove “Radost” u kojima je mašte i uzbuđenja na pretek.

Vaspitači sa djecom i njihovi roditelji marljivo pripremaju najmlađe za karnevalsku povorku koju će začiniti njih preko 200, kazala je za Skala radio Vjera Rašković Perojević, direktorica ove ustanove.

Ove godine pored djece iz kotorskih vrtića na karnevalu će biti i mališani iz risanskog i vrtića u Radanovićima.

Interesantnu grupnu  masku pod nazivom “Slikari”, kojom djeca kotorskih vrtića izlaze u nedjelju na tradicionalni, kotorski zimski karneval izrađivale su sa roditeljima vaspitačice Milena Tripković i Milica Radonjić.

Radionici je prisustvovalo 8 roditelja i zajedno sa djecom lijepili hamer na kartonskoj podlozi, pravili vrpce od satenskih traka i bojili palete.

Maska će biti upotpunjena sa beretkama i četkama, a djeca sa nestrpljenjem čekaju da prošetaju svoju masku u karnevalskoj povorci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].