Ratimir Martinović: Opština i ugostitelji u Kotoru ugasili buku i omogućili izvođenje programa na otvorenom

1
Sa jednog od svečanih otvaranja Kotor Arta

Ratimir Martinović

Ratimir Martinović

Brojni programi kulturnog ljeta na otvorenom muku muče, jer se usljed različite vrste buke iz okolnih ugostiteljskih objekata, prije svega, često ne može pratiti njihova izvedba.

Koncerte ozbiljne muzike zaglušuju zvuci folka ili druge vrste muzike do daske, od koje i vazduh drhti i vibrira prostor.

Pozorišne predstave na otvorenom minulih ljeta takođe poklopi buka na mnogim mjestima.

Kotor se sa ovom vrstom problema izborio, bar za vrijeme izvođenja programa Kotor Arta na brojnim otvorenim scenama grada, po riječima Ratimira Martinovića, direktora Don  Brankovih dana muzike.

On je  podsjetio da su organizatori ovog muzičkog segmenta Kotora Arta godinama unazad  imali problema da trg ispred katedrale Sv. Tripuna osposobe za slušanje i praćenje visoko kvalitetnih muzičkih projekata.

To ne znači samo postaviti stolice, gledalište, binu, već napraviti sve akustičke uslove da se koncerti zaista mogu kvalitetno čuti, drugim riječima, da nikakav kontrapunkt bilo koje druge muzike sa bilo kog drugog gradskog trga ne smeta.

Prema riječima Martinovića Kotor je, ako ne jedini, ono među rijetkim gradovima na crnogorskom primorju, a i šire, koji je našao lijepu komunikaciju i riješio ovaj problem.

Martinović je zahvalio opštinskim službama, komunalnoj policiji, ali i ugostiteljima koji su tokom godina (a bio je trnovit put), našli razumijevanja i tolerancije da kada se dešavaju programi, izađu u susret u smislu stišavanja muzike iz lokala i prilagođavanja onome što su potrebe programa kulturnog ljeta.

“Često puta sam prisustvovao raznim koncertima u Crnoj Gori,  kada to nije bio slučaj i kada sve to što ste pripremili, uradili dobar program, doveli umjetnike, za sat ipo dobijete taj neki turbo folk, kontrapunkt, koji potpuno uništi kompletan ugođaj. Sreća naša je da smo u Kotoru našli fin modalitet, zajednički jezik i sa Opštinom i sa ugostiteljima”, zaključio  je Martinović.

1 KOMENTAR

  1. Hvala gopodine Martinoviću što se ovo javno rekli i vama radio Skala što ste ljudski prenijeli.Kad nas blatite to ipak činite sa pokrićem kad falite takođe, i zato ste mi mili i cijenim vas.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]