Razgradnja temelja građanske države

7
Nevenka F. Bajković

Piše Nevenka F. Bajković

Umjesto uvoda: Prije no što pređem na temu da napomenem kako ovaj tekst ne zastupa ničije stavove osim ličnih. Naši vrli “oslobodioci” ne propuštaju priliku da se tužakaju čim se neko kritički nakašlje na njihov račun. Pa da ne bi tužili pogrešne osobe sad bar znaju ko je prava adresa.

Naravno neću reći ništa novo. Odavno se ovoliko nije pisalo. Od boljih pera od mojega. No za štete koje dnevno nanose “apostoli” i to je malo. A mnoge stvari je nužno ponavljati. Sve dok ih građanska Crna Gora ne strese sa svoje grbače.

Što se tiče naslova mogao bi da glasi:”Oslobađanje države od državnosti” ili malo duže a preciznije Svetosavsko kićenje Crne Gore za ponovni brak sa Srbijom

Kap je izgleda prelila čašu. Nova “oslobodilačka” vlast je u startu otkrila svoje prave ciljeve i otvoreno klizi u diktaturu. Pitanje je trenutka kad će krenuti da maršira. Nedostaje još malo pravosudnog inžinjeringa, i hitno izglasavanje na vanrednim šednicima Parlamenta. U maniru klasične vojne hunte. A onda možemo dočekati da hapse po kuća. Spiskovi glavara su već spremni, čime se “u nefalj” pohvališe. A proširivaće ih prema potrebi, kako se ko glasne. Odozgo nadolje.

U potonje vrijeme malo im popuštiše živci. Pa prešednik i zamjenik mu, inače glavni bezbednjak, sve češće prijete kažiprstom. Neka čitaoci prosude kojim bi im prstom valjalo odgovoriti.

Nedavno je iz jednog uglednog pera situacija u Crnoj Gori upoređena sa razbuktavanjem nacizma u Njemačkoj 30 godina. A sve što se trenutno događa izravno to potvrđuje. Postavlja se pitanje koliki je prag tolerancije ovog naroda. I da li je još ostalo mirnodopskih načina organizovanog građanskog otpora. Prije šume. Od koje se u slobodarskoj Crnoj Gori nikad nije bježalo.

Da bi ironija bila žešća sve radove na razgradnji i poništenju suverene Crne Gore ubrzano izvodi pestokupljavina od vlade. Sa jednim mandatom prednosti. Što će reći na jednoj nozi. I to staklenoj. Da su slučajno ubjedljiviji pobjednici već bi radili prijeki sudovi. Što još uvijek nije isključeno.

Ne zaboravimo da taj minimalni uslov za pobjedu nije bio besplatan. Goleme su pare ušle u Crnu Goru. Sa više adresa. Goleme za njih. Zajednički, lično i pojedinačno. A sramotno malo za prodaju države. Koja ni u najgorem sistemu vrijednosti nema cijenu.

Naravno ne treba sve uzeti zdravo za gotovo. Nego kao prijedlog za ozbiljno razmišljanje. Svako potcjenjivanje mogućih opasnosti vodi ka ostvarenju najgorih. A malodušnost i beznađe, su čisti luksuz dok vam otvoreno ruše dom. Utješno je što “oslobodioci” alijas “apostoli” sve brže potkopavaju sopstvene temelje.

Radi razbijanja nekih kvazi demokratskih obrazaca razmotrićemo kakve su nas to “veličine” dovele na ivicu ambisa. Da nam bude teže. Ne bi li se dio preostalih suverenista probudio iz letargije. Mnogi već jesu.

Počećemo od glava. Od nje, kako se zbori, najviše bazdi.

 Liderčić crna obraza

Možda bi mu pristajalo i neko drugo ime kao naprimjer:Izvođač providnih trikova i obmana (Ako se šetimo selidbe onog momka sa Cetinja sa poslaničke klupe u njegov kabinet) ili: Trojansko živinče. Sudeći po minulom radu od avgusta naovamo.

Nikad ne bi ova očigledno pročetnička koalicija namakla dovoljan broj glasova da pobijedi na izborima da nije bačila prašinu u oči nezadovoljnim pripadnicima većinske Crne Gore. Trebalo je samo naći odgovarajući lik. Po mogućstvu bez skrupula. Što je osnovni preduslov svake podvale. Oni što su ga “instalirali” dobro su znali od kakvog je materijala. Uzalud sad peru ruke.

Na laži isplutao a sa lažima nastavlja da pliva. I zdušno potpomaže započeti posao brisanja svega Crnogorskog. Grdne li ironije. Pod zastavom Crne Gore. Na tom triku je nabrkao broj mandata dovoljan ostatku veljesrba da pobijedi. Da bi sve obećano porekao čim je zabanio na jednom od najvažnijih resora nove vlasti.

Ništa čudno. Čudno je samo kako su neki pripadnici Crnogoraca i ostalih naroda odanih državi nasjeli na obećanja klasičnog izdajnika. Kako vjerovati nekome ko obećava dobro tvom narodu a prethodno je izdao sopstveni. Udruživanjem sa ideološkim našljednicima dokazanih zajedničkih krvnika. Najavio je namjeru i prije izbora. Imali su vremena da razmisle.

Vele da je iz ugledne famelje. Što je samo dokaz da soj sam po sebi ne garantuje da će se i nastaviti. Sve zavisi od kvaliteta pojedinca. Bar smo mi imali prilike da se u to uvjerimo prebrojavanjem sličnih izdajnika i lažova. Zaista ih nije falilo kroz cijelu istoriju i prije i poslije Podgoričke skupštine. Samo što im u nekadašnjem sistemu vrijednosti Crne Gore nije bilo opstanka. Morali su da mijenjaju prezime i da se isele đe ih niko ne poznaje. U današnje doba ni to dotičnom ne bi pomoglo. Zahvaljujući napretku tehnologije više se ništa ne može sakriti. Smradni trag bi ga svuđe pratio. A o prezimenu bi trebao da razmisli da ne bruka neukaljane.

Da upotpunimo opis ovog štetočine koji se poigrava sudbinom Crne Gore i sigurnošću njenih građana dodaćemo još slijedeće: Pored, do nevidljivosti, istanjenog obraza krasi ga i tanka inteligencija. Inače bi malo prikočio. Mali provincijski fićfirić, samozvani zavodnik, doživio je najzad pet minuta slave. I doma i tamo đe može da mu donese samo prezir i zastiđe. Kad ovaj cunami gliba koji je preplavio Crnu Goru pasa. Ne silazi Dripac (a)Bazdović sa svih (raz)bratskih medija čuvenih po nezapamćenom blaćenju njegove rodne grude. Još ih dodatno razveseli nedavno ponovljenim obećanjem da će doma ugasiti zvanični državni medij. Zna se i zašto. Smeta mu kulturna rubrika. Kao i prilozi što razbijaju mitove o Srpskoj Sparti i sličnim lažavinama.

A glasa dotični za sve zakone kojima nova većina utire put ka ućerivanju Crne Gore u “srpski svet”. Kao i njegovi poslanici što zbore da se ne slažu a dižu ruke . Poštenije bi bilo da dignu tri prsta. Da se ne lažemo.

U svakoj drugoj situaciji ovakav ćentez od čeljadeta ne bi zavrijedio ni slova . Nažalost takav drži, ka “manito” ljepilo, na okupu novu nazovi većinu. Sastavljenu od lutkarskog teatra čiji se konci protežu malo bliže i mnogo dalje od Crne Gore.

Osnivač jedine apostolske vladavine od početka nove ere.

Prilično zanimljiva ličnost naročito za darovite humoriste. No trenutno nikome nije do smijeha. Iz potpune anonimnosti izvuče ga i predloži za mandatara pravi sastavljač nove vlade, pop Risto od milošte zvani Sotona. Pao kao žrtva nevjerovanja u koronu.

Biće i od prećeranog kađenja crnogorskih džada tokom litija. Dok nije bačio dirigentsku palicu orkestar je svirao i pomalo tancao po njegovim notama. Bez pogovora.

Vele o mrtvima sve najbolje. Prilično licemjerno!. Poštenija bi bila ona poznata Crnogorska – Ne, no koliko je zameritao.

Narečeni pokojnik bi se grdno iznenadio da može viđet koliko mu se orkestar raštimovao. I kako svirci iz dana u dan smanjuju šanse da završe njegovo životno djelo – Crna Gora bez Crnogoraca a po mogućstvu i bez ostalih nesrba. I naravno u “bratskom” zagrljaju dovijeka. Loš kadar i loši izvođači za tako velike zahvate. Doduše uspjeli su da za kratko vrijeme naprave grdilo šteta ali i popriličan broj autogolova. Prvo mjesto premijeru ne može niko uzet, vicepremijera smo već opisali a na red će doći i posebno “zaslužni” tzv eksperti.

Sudeći po dosadašnjem učinku premijeru bi umjesto onog predizbornog slogana bolje pristajao novi – Za budućnost bez Crne Gore. Ne patiše radeći na tome. Nešto javno, a najpogubnije po državu, tajno.

Profesor je očito skromnog opšteg obrazovanja. Ono se titulom ne stiče. Ne sumnjamo da se razumije u sopstveni predmet ali dalje od toga ni da mrdne. Inače ne bi, glede evolucije, citirao sopstvenu nepismenu babu o jednom od najvažnijih zakona prirode koji se ne odnosi samo na biologiju. Kad smo kod toga mnogo gora je, što se porijekla od majmuna tiče, regresija tj kad čeljade od homo sapiens-a sam napravi od sebe majmuna. Da oproste majmuni.

Pa da pomenemo i organizacione “doprinose”. Pod izgovorom “racionalizacije” spojiše 4 važna ministarstava. Korisno za ograničavanje slobode kao i mogućnost da se prekraja i prekreči sve što im nije po volji iz pomenutih oblasti. Takav prijedlog takođe potvrđuje nedopustivo nizak nivo obrazovanja predlagača. Nauka, kultura, prosvjeta i sport u isti saket. Nema niđe al je veselo. Od ozbiljnih stvari ispašće splačina. Da dodamo da su i neka ministarstva, bitna za Crnu Goru kao turističku zemlju, ukinuta. Bez pardona. Toliko o “unapređenju” i inovacijama u organizaciji vlade.

No da se vratimo na portret ličnosti koja nas predstavlja pred ostatkom civilizacije. Što danas izvali sjutra porekne. Kad ga uhvate u nesaglasju između predizbornih obećanja i dosadašnjih (ne)djela ili se pravi Englez ili se izvuče uz neku jeftinu ruralnu fintu

Ne može da zine a da ne izvali neku glupoderinu. Da podsjetimo na neke. Čisto ne bi li razveselili one koje je ovaj “vožd”, sa sumnjivim rokom trajanja, ojadio  A i zarad drugih ozbiljnijih razloga.

Kolika mu je promaja u glavi dokazao je na mnogo načina. Od onog kad je preporučio da se ne slavi više 9 maj kao dan pobjede nad fašizmom, no datum kad je dotični anonimus izronio na danje svijetlo.Ta gromada. Usput uvrijedivši gotovo polovinu civilizovanog svijeta.

Nažalost narečeni trenutno u svijetu predstavlja državu. A i tu se proslavio. Već su ga uvatili u nekim predizbornim lažima oko odnosa prema Nato alijansi. Pohita je, iz još nezagrijane premijerske fotelje, pravac u Brisel. Za njega bolje da nije a za one što ih ovaj ne predstavlja odlično. Dovoljno se izuo. Oko paljenja Nato zastave i zabrane vojnih vježbi na Sinjajevini. Na pitanje da li je tačno da su njegovi najbliži saradnici učestvovali u tom činu reče nešto u stilu  – nije znao za to jer ne čita novine a đetići su obećali da neće više. Bili su opozicija a sad su vlast pa će se popravit. Nemamo komentara a ostao je bez teksta i onaj uljudni Nordijac na čelu Alijanse.

Na napomenu da vojska mora neđe da vrši manevre radi bezbjednosti države, premijer odvali da ne mogu vojne vježbe zbog ekologije. Prvi je sa istim izgovorom tamo potrčao (a)Bazdović. Sa više pratnje no što je bilo “protestanata”. Obzirom da je proteste podržala okupatorska Srpska pravoslavna crkva jasno je da zabrana sa ekologijom nema blage veze. Uostalom poznato je da su tamo poodavno izvođeni vojni manevri. I za vrijeme SFRJ i poslije. Ali zalud. Mencovani zajedno sa ministarkom odbrane “mudro” predloži Bjelopavliće. Najplodniji i najgušće naseljen kraj. U centru Crne Gore. Usput i većinom procrnogorski. Ekološki nema što.

No da se pripovrnemo na vođu apostola. Kad dotičnog podsjete na učešće u četničkoj proslavi u čast najvećih krvnika sa ovih prostora, to se kao desilo slučajno – “dovezao” je prijatelja pa ne mogade da ga ostavi”.Greote!

Inače “apostolski” šef mnogo voli tajnovitost. Sve što preduzme na štetu sopstvene države obavijeno je velom tajne. Naročito procenti od prodaje obveznica. I privatni posrednici u izvedbi te transakcije. Obavljena preko noći a vrtaće pare  generacije.

Evo doniješe paket mjera o jednokratnoj socijalnoj pomoći najugroženijima. Plemenita zamisao da nije “slučajno” pred predstojeće izbore u Nikšiću. Malo im je što se u Nikšiću tajno dijele pare, po ulica, neđe i po kuća. Doprinos prešednika “bratske” izbornoj demokratiji. No koliko god navedeno liči na na jeftin populistički čin dobro je što će se bar jedan dio nevoljnika oveseliti.

No da se vratimo na portret Rukoljuba: Savjetnica mu osniva partiju pred izbore u Nikšiću a on kao nema s tim veze.

Ipak je najveći biser javni poziv Rukoljuba građanima da uzmu pare a glasaju – zna se koga a koga ne. Ne treba mu tužilaštvo izješće ga njegovi na salatu. Nezačinjenu.

Propalo paradiranje po Cetinju

Ostao je za kraj o njemu i ostalima, iz ove sprdnje od vlasti, nedavni performans na Cetinju. Zakazivanje sjednice vlade u Prijestonici ispade nešto imeđu otvorene provokacije i opipavanja pulsa. E našli su đe će. Tamo đe srce Crne Gore nije omanulo ni pred težim izazovima. Usput su možebit gledali lokacije za one crkve koje je Risto Sotona nameračio da posije posred Cetinja. I naravno kako najlakše poperiti građevinske mašine do Lovćenske kape. Za uklanjanje Mauzoleja.

U startu više je nego bljutav bio Rukoljubov pokušaj da uspostavi neposrednu komunikaciju i takne Cetinjane u srce. Još kad odvali naše Cetinjeubo ih je prstom u oko. Da se podsjetimo; U novijoj istoriji o Cetinje su se ogriješile mnoge prethodne vlasti. Ali se Cetinjani ni u najtežim okolnostima nijesu okrenuli protiv svoje države. No će sad zatucani i primitivni “oslobodioci” da ga obrnu i pozlate. Oće kao što to učiniše sa kompanijama – vazuhoplovnim, pomorskim i inim. Na radost “bratske” kojoj upade šekira u med”

Prošetaše na čelu sa “Dritangom” kroz glavne ulice. Bahato i puni sebe kao svi praznoglavci

A Cetinje im odgovori kako jedino i umije. Gospodski i čojski. I obradova sve istomišljenike diljem Crne Gore.

I najzad zadnji ili prednji ili srednji član troglave koalicije

Fini neki momci. Kad bi sudili po izgledu. Zaduženi za političku kozmetiku, i zamotavanje pravih namjera, u šarenu kartu. A vidljive su i najnaivnijima. Pomenutim izgledom su već prevarili glasače na početku karijere. Onda su nosili dobro skrojena odijela i crvene kravate. Sada bi im bolje pristajale crne. Sa kokardom. Pa da vidimo zašto.

Lider na čelu zakonodavne instititucije nije ni trepnuo kad je proturio i podržao sve zakone uperene protiv države, njene imovine i građana istinskih proevropskih uvjerenja. U korist kao što je već poznato tuđe države i okupatorske crkve. Sve sa onim osmijehom koji ne skida otkako je došao na funkciju. Valjda da odglumi stopostotnog demokratu.

“Demokratski” nedavno potrča na “brifing” kod našljednika popa Rista. Što čine manje više i ostali koalicioni partneri. Ako ne glavešine onda njihovi ministri. Još se i lentraju ispred hramova. Oni što neće kod popova idu kod prešednika “bratske”. Bolji dokaz manjka lične pameti i sposobnosti ne treba.

Ali zato “demokrata”odbi da podrži:

 1. Rezoluciju Liberalog saveza za zabranu djelovanja fašističkih organizacija kao i isticanje njihovih simbola. i 2. Rezoluciju o osudi genocida u Srebrnici.

Ono prvo bez valjanog objašnjenja a ono drugo reče i ostade živ – da nema potrebe jer je to već urađeno prije 10  godina. Sve sa pomenutim kezom samodivljenja. Što se šetio da se izvuče. Slučajno zaboravi “sitnicu” da se nije izjasnila njegova vlada no prethodna. E jadovi nijesu skontali da im je postavljen test. Na kome padoše bez prava na popravni.

Možda će se momcima zaboraviti političke zablude, ali neće savez sa rušiteljima suverene Crne Gore. Čime su više namjerno no slučajno podržali potenčenje četničke ideologije. Zajedno sa ostalim partnerima u glibavom poslu razgradnje države.

Neoprostiva pošljedica je što su tako stvorili uslove da iz mulja isplutaju nosioci najcrnjeg anticivilizacijskog društvenog mraka. Tj oni što redovno prate sve opasne krize ratove i ostale sukobe. Iz njihovih se redova regrutuju ratni zločinci i psihopate. Zvijeri što i na naslut krvi padaju u delirijum. A već su pripravni širom Crne Gore. Dovoljno je pogledati poruke sa ogavnim prijetnjama na društvenim mrežama, upućene svima koji im nijesu po ukusu.  Od toga do ostvarenja mali je korak. Dosta da jedan počne.

Ne sumnjamo da bi “oslobodioci” reagovali kao i na one slične grafite po kućama čeljadi drugih vjera i nacija. Požurili bi da osude nedjelo a zatim “pilatovski” operu ruke.

Osvajanje stolica i poluga vlasti

Kakva strka. Da im pozavide skakavci. Uskakanja u fotelje, karijege tj. stolice, u škanjeve a neki i u ležaljke. Po onoj narodnoj lezi lebe. Jedino stolovače zaobiđoše. Biće da su previše crnogorski.

Izvedba po dubini po širini i još nekim dimenzijama. Neki uskočiše preko prepona ili skokom u dalj a bi i puzavaca. Na domak funkcija dođoše kako ko : na velika vrata, na mala, kroz otvor za kućne ljubimce a pojedini iz mišjih rupa. Nebitno je što znaju i umiju, i što obećaše da neće biti partijskog i rođačkog zapošljavanja. Kako kadra očigledno nemaju dovoljno, ni za sve živinarske farme, a kamoli za kompletan državni aparat, pomakoše bolje od sebe. Bez obzira kojoj su partiji pripadali, ili nijesu nijednoj. Ima i onih koji su do sadašnje funkcije stigli radeći u dojučeranjoj vlasti. Nagradno pitanje: – da li su i tamo primani po partijskoj liniji.

Kada im je glavni strateg, pošto je već opoganio tron najvećeg Crnogorskog svetitelja, pasao na doškolovanje kod “Nepomenika”, mislilo se da će doći bolji dani.

E došli su gori. .Današnji događaji dokazuju da je “svjedok Božje ljubavi” bio samo spoljni saradnik tj sluga moćnijeg stratega. Ostadoše. izvođači. Prihvatili bi za savjetnika i Rukoljubovu babu. Samo da ne slete sa stolica.

Teško je povjerovati da svi glasači Demokrata i URE vide sebe u “Srpskom svetu”. Pa se zato čudimo njihovim poslanicima što svakim podizanjem ruke čine takav epilog vjerovatnijim. Da li su kupljeni ili ucjenjeni ili oboje neće se nikad saznati.

Što se glavešina tiče podsjetićemo ih da je  –svaki poduhvat zasnovan na rušenju i mržnji osuđen na sramnu propast.

O ekspertima nećemo ovog puta. Dali su “doprinose” koji zahtijevaju podrobnije razmatranje. Izuzev jedne osobe štetne po zdravlje sveukupnog stanovništva. U jeku zaraze.

Ministarka zdravlja – fantomske vakcine i mjere za širenje zaraze

Pošljednja smo država Evrope u kojoj se još ne zna kad će vakcina stići. Blago nama. “Đekna još nije umrla a kad će ne zna se”. A još se manje zna porijeklo cjepiva. Prilično neobjašnjivo izuzev ako nije u pitanju neki tajnoviti postupak za šta su lideri ove vlasti dokazani eksperti.

Što se ovog drugog tiče i tu se iskaza gospođa ministarka. U punom kapacitetu svoje (ne)sposobnosti. Dok je većina zemalja EU, ako ne zatvorila granice, bar pooštrila uslove i kontrolu. Narečena širom otvara sve prelaze. Bezuslovno. Kao navodno radi spasavanja turističke privrede. Rog. Već se vidi da su zimsku sezonu većinom spasili dobro vrijeme i domaći turisti. A te mjere donese dotična baš pred izbore u Nikšiću. Važnosti velike koliko će žrtava biti.

Da dodamo još – svojedobno, pred drugi talas epidemije, kad su otvorene dobro kontrolisane granice, uskočiše iz bratske sa lažnim PCR testovima, ili ilegalno preko Republike Srpske. S pošljedicama se još uvijek nosimo  Napredujemo“ka rak u pontu” što će reć jedan korak naprijed dva nazad.

Inače gospođi miistarki navedeno nije prvina. Proslavila se povodom ispraćaja popa Rista iz Kliničkog Centra. Đe je bila načelnik covid19 odjeljenja. Tadašnji sramni snimci kao i oni sa njegove još sramnije sahrane obišle su cijeli svijet. Muve “brenculje” šetaju se po licu kadavera a gomile zavedenog puka ljube ga u šaku i obraz. Uključujući Rukoljuba i ostale koji trenutno dave ovu državu. Neupućeni će Crnu Goru pamtiti kao najžešći primjer zaostalosti na zapadnoj hemisferi a možda i šire.

Zbog originalnog “doprinosa” sprečavanju pandemijske zaraze u svakoj normalnoj državi bi završila u zatvoru. Daleko smo mi od normale. Od onih što su je lansirali ne čusmo ni ćuš magare. Ne daju ni kontolno saslušanje. Dok protivnike prozivaju zbog sitnurija i montiranih budalaština.

Pritom je gospođa ministarka pogazila najvažniju profesionalnu zakletvu koja važi još od antičkog doba do danas. I zbog koje se trajno gubi licenca. Briga nju i njene zaštitnike koji svakodnevno gaze sve date zakletve.

E ni dušmane nam ne liječila.

Završiću sa jednim citatom: Ondje gdje nema nikakve borbe, ne može biti ni pobjede. B. Bjernson

Jeste da su nam zbog svega navedenog prilično vezane ruke, ali vrijeme je da naučimo da se borimo i u krajnje ograničenim okolnostima. Svim raspoloživim sredstvima. I najmanji doprinos je važan. Što podrazumjeva mnogo veći stepen saradnje i jedinstva među suverenistima. Ako ne među svima bar među onima što su na ivici cenzusa. Kakvi god bili budući izbori treba se čuvati rasutih glasova. Što ujedno znači zanemariti međusobne pizme, prvačenja, lične ogoljene karijerizme i sl. Pitanje je da li smo zreli za to. Vrijeme je da o tome počnemo da razmišljamo. Što je već korak naprijed.

Nastavak slijedi.

7 KOMENTARI

 1. Oglasi se gospođa Nevenka Bajković. Preciznožču istraživača, molekularnog biologa a onda tako svestranoj analizi dade žestoku satiričnu crtu. Smije se pola Crne Gore, a i ono će drugo pola kad shvati. Poneko će i da urlikne kad se prepozna, a nekima će urlik biti preludijum za labudovu pjesmu.
  Događanja u ovom našem veselom dunjaluku( Bošnjački izraz za svijet) se sustižu i prestižu, u zaludnem nastojanju da se manja glupost potre većom…Da nije situacija u Budvi toliko epidemiološki komplikovana, bilo bi razloga za smijeh do neba. Povjerovala je apostolska Ministarka zdravlja da će gradonačelnik Budve koronu oćerati pucajući iz topa, a kad mu to nije uspjelo, sad je on kriv… Ni jedno ni drugo, siroti nijesu znali da viruse ne plaši topovska pucnjava, već nešto mnogo suptilnije, oko črga se o jadu zabvio čitav naučni svijet. To je ono, kako se zove…? a da cjepivo!
  RobinsonOdvalio je Gradonačelnik prethodnih dana nekoliko gluposti, koje bi zasluživale da uđu u crnogorsku antologiju, ako se ikada bude pravila, ali ga je ministarka nadmašila.
  S pravom se pitam da li apostolska Ministarka razlikuje vakcinaciju od vivisekcije? Ne vjerujem, pogotovo nakon što je onako nespretno pokušala da nam objasni šta je to bilateralni odnos. Gospođo Ministarko isto se može reći i za sex, a pučina voli priče o tome.
  Ovih dana je pokrenuta inicijativa za smjenu gospođe Ministarke zdravlja i veselja… Naravno neću je potpisati…!Kad bude pokrenuta inicijativa za smjenu kompletne apostolske vlade. – potpisujem odmah, ako se bude moglo i više puta. Šta iako promjene ovu, doći će ona još nesposobnija i nezmnavenija…Ograđujem se – ukoliko je tako nešto uopšte moguće – možda da se zbog racionalizacije i ovaj resor ponudi onoj četvororesornuši. Biće za njega stručna taman koliko i za ona četiri.

 2. Nevenka,malo ti je reći Bravo.
  Zamislite drskosti oni kompariraju brojeve zarazenih u novembru i sad i opravdanje im je sto je u nov.bilo 5 hiljada a sad 3 hiljade.
  To im je opravdanje.
  Sve prepisali od bivšeg NKT-a

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].