Razmatrane prijave pristigle na adresu Radne grupe za borbu protiv korupcije

8
Opština Kotor

Đorđije Vukčević

Đorđije Vukčević

Na sinoćnjoj sjednici Radne grupe za borbu protiv korupcije opštine Kotor, između ostalog, razmatrana je informacija o dosadašnjim aktivnostima povodom peticije građana stambenog naselja Plagenti, vezane za katastarsku parcelu koja je ranije vlasništvo AD “Jugooceanija”, a na kojoj se planira gradnja.

Sa ovom problematikom Radna grupa za borbu protiv korupcije je upoznala nedležne državne organe i opštinski Sekretarijat za imovinu, ali se pojavio novi momenat.

Ovo je za Skala radio kazao Đorđije Vukčević, koordinator radne grupe.

Uprava za katastar je Radnoj grupi dostavila rješenje Privrednog suda Crne Gore od 22. aprila u kome se dozvoljava promjena sredstva izvršenja.

To je novo rješenje kojim se nad katastarskim parcelama ukupne površine 9387 kvadrata i dio parcele površine 620 kvadrata zabranjuje izvršnom dužniku “Jugooceaniji” da raspolaže nepokretnostima iz stava 1 ovog rješenja, dok se ne izvši procjena i prodaja, objašnjava Vukčević.

Radna grupa ponovo će se obratiti svim nadležnim organima, počev od Ministarstva finansija da utvrde status “Jugooceanije” uz pitanje da li se radi o zemljištu koje je trebalo da bude opštinsko, jer je po DUP-u Dobrota ovo zelena, odnosno parkovska površina.

Opštinska Radna grupa za borbu protiv Korupcije sinoć je takođe razmatrala i pristigle prijave i to anonimnu prijavu pomorca iz Glavatičića, prijavu NVO “Šjore od mota“ i anonimnu prijavu koja je dostavljena Skala radiju o eventualnom otuđenju kontejnera u vlasništvu Luke Kotor AD.

Po prijavi pomorca iz Glavatičića zaključeno je da se uputi Državnom tužiocu i policiji, jer postoji eventualna mogućnost da se radi o uzurpaciji državne odnosno opštinske imovine.

Za prijavu NVO “Šjore od mota“ koje su se žalile na postupak raspodjele sredstava od strane Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, zaključeno je da se mora što hitnije pristupiti izmeni i dopuni Odluke o raspodjeli sredstava kojom bi se mnogo jasnije precizirali prioriteti i kriterijumi za dodjelu sredstava, kazao je Vukčević.

Takođe je Radna grupa zaključila da povodom ove konkretne prijave, Komisija za raspodjelu sredstava još jednom preispita svoju odluku i da u neposrednom kontaktu sa NVO “Šjore od mota“ riješe eventualna sporna pitanja.

Po prijavi koju je Skala radio prije dvadesetak dana dobio vezano za kontejnere koji su bili smješteni u lučkom prostoru i njihovom mogućem otuđenu, koje je ovaj radio uputio direktoru Luke Kotor AD, ali na njih nije dobio odgovor, zaključeno je da je Luka Kotor dužna u roku od tri dana poslije praznika, da dostavi odgovor Radnoj grupi i Skala radiju, na osnovu zakona o slobodnom pristupu informacijama.

U protivnom, ova prijava će se dostaviti Državnom javnom tužiocu i policiji, zaključio je Vukčević.

8 KOMENTARI

 1. EVO SIMBOLIKE !
  kUCAM KOMENTAR ZA 1.MAJ, KAD ONO obavještanje ,,greška 404 stranica nije pronađena”
  I tako i jeste, izumro je 1.maj kao praznik na ovim prostorima, ne zbog toga što je blagostanje, pa pobuni nema mjesta, već zbog toga što je bunt okovala depresija umornih koji su uzalud tražili svoj komadić zemlje na rodnoj grudi da pošteno rade, a oni drugi su siti i presiti, pa im je to jedini smisao života

 2. Ha,ha,ha,jel se neko ovo sprda sa nama,
  Sjećate se dragi moji kada je uhapšen načelnik kotorskog katasra V.J.
  za korupciju sa ostalima a on isti, V.J. je bio član odbora za antikorupciju !

 3. zna li mi skala radio ili neko drugi rec ko je dobio poslovni prostor na kruzni tok do glavne Poste , vidim jutros reklamu UNO, bice za creve, ali ne znam KO je to ugrabio, jer sam ja i moj kum, i jedan i drugi plovimo to htjeli, raspitivali se, ali izgleda nista legalno tu nije moglo, nego ,,ispod stola”

  • **tino
   Po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog interesa, obrati se nadležnim organima, biće u obavezi da ti daju informaciju. To je nekad bilo blagopočivše Jugooceanije. Duty free shop. “Dobre stvari u životu nijesu free. Samo duty free.”Valjda još i danas nekakav naslednik trećeg naslednog reda polaže pravo na imovinu pokojnika. Postavlja se pitanje zašto izvršnom povjeriocu, Nikolić Radivoju, Privredni sud nije dosudio za obeštećenje – taj lokal?? Ili dio borove šume na Vrmcu. Umjesto što odgrize dio pejzažno uređene javne površine na Plagentima? Više ni Talijanski park nije siguran, da nekome ne padne na pamet da otfikari parcelu za “stanove za tržište.”

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]