Reagovanje Jelene Radenović, predsjednice Odbora direktora “Vodovod i kanalizacija Kotor”, na tekst objavljen na portalu Skala radija pod nazivom “Slijedi li sječa SDP kadrova u Kotoru” od 28.11.2018.

12
Jelena Radenović

Reagovanje Jelene Radenović, predsjednice Odbora direktora preduzeća “Vodovod i kanalzizacija” Skala radio objavljuje bez redakcijske intervencije.

Poštovani g-dine Mandiću,

Obraćam Vam se reagujući na tekst objavljen juče, 28.11.2018.godine na Skala radiju, čiji ste urednik, pod naslovom “Slijedi li sječa SDP kadrova u Kotoru“.

Kao predsjednica Odbora direktora DOO “Vodovod i kanalizacija Kotor“ višestruko sam iznenađena što ste baš vi, odnosno vaš medij dozvolili da budete oruđe za klasičan medijski spin.

Iznenađena sam prije svega, jer sam kao predsjednica Odbora direktora, umjesto od stručne službe ili direktora Preduzeća, upravo sa vašeg portala iz teksta pod naslovom “Osnovni i Viši sud u korist Ranka Prorokovića“ objavljenog 08.10.2018. prvi put saznala da je sud nakon postupka koji je trajao više od godinu donio pravosnažnu i izvršnu presudu kojom je, kako ste u tekstu i sami konstatovali, odlučeno da je Proroković i dalje u procesu izbora za mjesto izvršnog direktora Preduzeća. Očigledno me je činjenica da ste mi informaciju dali brže nego oni koji su bili dužni to uraditi zavarala, jer ste jučerašnjim tekstom pokazali da vam je brzina plasiranja informacije značajnija od kvaliteta i istinitosti informacije koju pružate građanima opštine Kotor.

Dakle, nakon vašeg teksta zatražila sam od Stručne službe “Vodovoda i kanalizacija” Kotor detaljnu informaciju o sudskom sporu izmedju Ranka Prorokovića i Preduzeća i zakazala hitnu sjednicu Odbora direktora sa tom tačkom dnevnog reda jer ni ostali članovi Odbora direktora, iako se presuda odnosi na Rješenje koje su oni donijeli, nisu imali informacije o sporu, niti bilo kojoj radnji koja je u godinu dana dugom procesu preduzimana.

Na pomenutoj 27. sjednici Odbora direktora, održanoj 22.10.2018.godine, Odbor je jednoglasno donio “Zaključak:

Odbor direktora konstatuje da iako je postupak u predmetu Proroković protiv DOO “Vodovod i kanalizacija Kotor” otpočeo još 12.09.2017.g sa istim Odbor direktora nije bio upoznat od strane Izvršnog direktori i stručne službe, kao ni sa bilo kojom radnjom koja je nakon početka postupka nadalje preduzimana.

Na zahtjev Odbora direktora sačinjena je informacija koja ne sadrži tražene elemente i u pogledu mjera stručna služba nema stav.

Imajući u vidu sve to i činjenicu da sudska presuda utiče na zakonitost odluke o imenovanju izvršnog direktora Društva Odbor direktora će na prvoj narednoj sjednici donijeti odgovarajuće odluke

Ta prva naredna sjednica treba da se održi ovih dana i to je jedina istina iz vašeg jučerašnjeg teksta koji je pun dezinformacija i nekorektnosti. Kao zvaničan saziv objavili ste dokument koji sam poslala, ali ne na adresu Preduzeća, nego samo na mail jednog jedinog službenika u našoj internoj komunikaciji potrebnoj za  pripremu sjednice, tako da je protok informacija ka vama više nego očigledan, ali to je naš problem u Preduzeću, a vaš samo s aspekta novinarskog odnosa prema izvorima.

Dokument koji nije potpisan ni pečatiran niko ozbiljan ne tretira kao zvaničan dokument na kome bazira ovako bombastičnu informaciju. Novinarska etika ili bar dobra novinarska praksa traži da kada se neke informacije dobiju, pogotovo od nezvaničnih izvora, novinar potraži i zvanične odgovore na pitanja.

Dakle, radi prave informisanosti građana opštine Kotor obavještavam vas da će Odbor direktora, kako se svojim Zaključkom od 22.10.2018. godine obavezao, donijeti odgovarajuće odluke postupajući po pravosnažnoj i izvršnoj presudi suda koji se odnosi na proceduru imenovanja izvršnog direktora.

S obzirom na to da je Odluka o imenovanju izvršnog direktora br.2841/1 od 24.08.2017 zasnovana, između ostalog, na činjenici da se na objavljeni konkurs blagovremeno prijavio samo jedan kandidat, a da je sud utvrdio drugačuje Odbor direktora, bez obzira na sva tumačenja pravnika o pravičnosti suda u ovom slučaju, mora poštovati pravosnažne i izvršne presuda suda.

Ako neko poštovanje presuda suda doživljava kao političku igru, onda se on igra, ali problem je u tome što ta igra na kraju najskuplje košta građane Kotora.

Na kraju kao predsjednica Odbora direktora DOO “Vodovod i kanalizacija Kotor“ obavještavam Vas da vam u cilju istinitog informisanja građana Kotora stojim na rasolaganju za sva pitanja koja su iz nadležnosti Odbora direktora i nemate potrebe ubuduće, kao što niste morali ni juče koristiti nezvanične izvore. Možda zvanične informacije neće donositi bombastične naslove ali će svakako biti odraz istine i stvarnog stanja.

12 KOMENTARI

 1. …svi vi ste pridošlice-neko iz doba onije OKUPATORA-do 1918…a neko potla-1918,pa neko jopet potla -1941..pa jopet potla-1945-pa jopet potla- 1989 godine…i tako dalje do za navijek..Vazdake će vi smetati “pridošlice”..koje postaše “stvar ukusa-vašije bliznica”..? Željeli ste-pa gledajte..i ako vas pušte odnosno dozovole vam-uživajte…A znate li, kad će vam biti dobro? Kad shvatite-da vi niste krivi što ste GLUPI ROĐENI..nego će te biti krivi-što ste se PUŠTALI-da GLUPI idete bogu na ispovijed…? Rezolucije-Revolucije-gutaju svoju đecu….? Što je dovoljno-za iole normalnog insanajvana..da shvatite da vam glava nije namijenjena da vam brico na njoj zarđuje nadnicu-nego da njome razmišljate-sa što manje “zloupotrebe vaše glave putem -glimoglava”…

 2. Morao sam se ukljuciti jer sam rodjeni Kotoranin. Na zalost vise nas nema ni u jednoj strukturi grada i opstine dolaze nam Nesposobni ali Partiski Podobni i kroje kapu . Kotor je odavno umro pa kad se proseta rivom nemas se kome javiti jer ne poznajes nikoga . Dosli Kusi i repati zaposlili sebe i potomstvo a ne znaju sto znaci Ajmo Ca Kenova i da ne nabrajam . Sada se cuje Onodjek i Ovodjek eeeee kuku nama ….

  • Proba si Ti kancelarijski pacovluk “Kotoraninu”, pa su te sutnuli Tvoji
   Kotorani. Svaka im cast, vidjeli su da
   ni za zutu kazu nisi podoban.
   Jole Te “gedorama” razvidao i svima
   otvorio Tvoja dosijea.
   Sto Ti imas protiv crnogoraca u Crnoj Gori ( i Kotor je Crna Gora i nista drugo), dobrodosli su u Kotor.
   I u svim rukovodecim strukturama su
   samo najsposobniji.
   Ko krene apiko, bude smijenjen.
   Razni tikvani i desperadosi, poput Tebe,
   imaju komplekse nize vrijednosti.
   Ovdje je Crna Gora, prepricavaj unucima , sto si Ti i Tvoji, doprinjeli
   navidavanjem gedora i spletkarenjima
   po Kotoru i sire?

 3. Jedini problem Kotora i kotorana jesu pridošlice sa strane. Pitanje je da li gospođa Radenović ispunjava formalno pravne uslove da bi bila predsjednika nekog Odbora direktora na nivou Opštine u kojoj ne živi??? NIjesam simpatizer SDP-a, a još manje neke neke osobe koja radi pod čarobnim štapićem svi vrlo dobro znamo koje PRAVNICE iz svoje partije, ali u potpunosti se slažem sa spornim tekstom. Da li je sječa kadrova ili ne, viđećemo gospodo na sjednici 3-eg decembra, ako je održite, a sve su prilike da nećete! Sa kim gospođa Radenović ima drugu vrstu komunikacije osim kako bi ona rekla internu, kako zakazuje sjednice, sa kim komunicira, zna li i sama odgovor? Ko su ostali članovi Odbora direktora Vodovoda? Penzioneri koji dvije prosto-proširene ne umiju sklopiti bez OPET NAGLAŠAVAM ŠTAPIĆA SVEMOĆNE PRAVNICE.Poštovani, koliko mladih ljudi ima na tržištu rada koji ispunjavaju uslove da budu članovi Odbora direktora, ALI NISU POLITIČKI PODOBNI! Dosta toga bih napisala, ali ne želim više riječi da trošim na VAS, jer ih nijeste zaslužili, ali GOSPODO NEKOM DRUGOM TU PRIČU DA NEMA POLITIČKOG OSNOVA SVE OVO. Mi, Kotorani, ispekli smo zanat što se tiče dopisa, demanta i ostalog, nas više prevariti ne možete! Ajde pa sa srećom na sledećoj sjednici, ponesite šlemove i naoružajte se ali ne riječima jer nećete imati priliku da išta kažete! Još jedno SRAM VAS BILO ŠTO U SVAKU DRŽAVNU FIRMU MIJEŠATE POLITIKU! SRAM VAS BILO GOSPODO KAKO SE ONO SAD ZOVETE “NEZAVISNI ODBORNICI”…OOOO ITEKAKO ZAVISITE I TO ZNATE I SAMI OD KOGA, A ZNAJU I GRAĐANI DA SE NE PONAVLJAMO! DA JE VJEČNA!

  • Proba si Ti kancelarijski pacovluk “Kotoraninu”, pa su te sutnuli Tvoji
   Kotorani. Svaka im cast, vidjeli su da
   ni za zutu kazu nisi podoban.
   Jole Te “gedorama” razvidao i svima
   otvorio Tvoja dosijea.
   Sto Ti imas protiv crnogoraca u Crnoj Gori ( i Kotor je Crna Gora i nista drugo), dobrodosli su u Kotor.
   I u svim rukovodecim strukturama su
   samo najsposobniji.
   Ko krene apiko, bude smijenjen.
   Razni tikvani i desperadosi, poput Tebe,
   imaju komplekse nize vrijednosti.
   Ovdje je Crna Gora, prepricavaj unucima , sto si Ti i Tvoji, doprinjeli
   navidavanjem gedora i spletkarenjima
   po Kotoru i sire?

 4. Jadna Radenovicka. Ne moze se snaci izmedju dvije funkcije. Presjednik odbora direktora Vodovoda i Sekretar Preduzeca za preciscavanje i odvodjenje otpadnih voda, posto isto radi jednom mjesecno a ponekad i redje.
  Sud samo donio odluku da ponistava resenje Odbora direktora Vodovoda da je aplikacija Prorokovica bila neblagovremena a ne nalaze nikakve posebne radnje.
  No kad je tako sposobna , trebalo bi je staviti u Savjet Kulturnog centra da smijeni kumu. Ili dovesti nekog drugog nezaposlenog iz SNP a, mozda iz Berana ili Plava

 5. Da li je ova Radenovićka novinarka pa uči i drži predavanje što se i kako piše i saopštava?
  Naravno kad ne odgovara istina onda je najbolje vrijeđati.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]