Reagovanje Opštinskog odbora DPS Kotor na saopštenje Adele Barbe: Budžet usvojen u cilju odblokade Kotora

5
Opštinski odbor DPS Kotor

Da je u opozicionim redovima našeg grada sve moguće, pa i amnezija, dokaz je posljednje saopštenje URE koje potpisuje odbornica Adela Barba.

Poštovana odbornice Barba, prije svega, čudi nas činjenica da tek iz medijskih naslova saznajemo Vaše mišljenje, s obzirom na to da ste uredno dobili poziv i materijal za sjednicu na kojoj se raspravljalo o tačkama koje ste pomenuli, za koje sada kažete da su vas zabrinule. Postavlja se pitanje zašto onda nijeste prisustvovali sjednici SO Kotor – iz zaborava ili iz navike, jer u zadnjih godinu dana sjednice nijeste ni održavali.

Odbornice Barba, da ste barem s pažnjom pratili radio prenos sjednice lokalnog parlamenta znali biste da je ovo iznuđeni budžet za preostali dio 2019. godine, koji usvajamo mimo svih razumnih rokova, što je prouzrokovano, baš kako Vi kažete „racionalnom i odgovornom ekonomskom i fiskalnom politikom prethodne vlasti”. Usvajanje ovog budžeta za tekuću 2019. godinu rezultat je energične akcije sadašnje većine u lokalnom parlamentu koja je, shvatajući alarmantnu situaciju u koju ste doveli grad Kotor, javne službe i naše sugrađane, krenula punim kapacitetom da obavlja vaše neodrađene, zakonom obavezne aktivnosti, sve u cilju odblokade grada Kotora.

Naš planirani, razvojni budžet, kojim želimo da oživimo Kotor uskoro ćete imati u svojim rukama, ako se udostojite da dođete u odborničke klupe, za šta ste plaćeni od strane građana. Na tom zasijedanju bi bilo lijepo i da Vas građanke i građani Kotora čuju sa mjesta odbornice, jer to do sada nijesu imali priliku.

Što se amandmana tiče, a što Vi odlično znate, usvojeni su i zbog toga jer ste kao vlast pribjegavali nakaradnoj politici zapošljavanja pred gubitak vlasti, pa ste i 1. jula potpisali neplaniranih 47 ugovora o djelu za udomljenje vaših kadrova. Kad se to ima u vidu, Vaša navodna briga za finansiranje rada Bokeške mornarice može se razumjeti kao jeftina manipulacija bez utemeljenja. Jer Bokeška mornarica ima opredjeljena sredstva za svoj rad u ovom budžetu, što prećutkujete, a naša vlast će se za to postarati i u novom budžetu, na mnogo bolji način nego što ste vi to radili.

Ono što nas čudi, odbornice Barba, jeste da se dičite urađenim u vašem mandatu. Na Vašem mjestu se ne bismo hvalili da su neusvajanju budžeta za koji ste nekada imali većinu „najviše doprinijeli kadrovi URE”. Oko primata u nedonošenju odluka se u međuvremenu možete dogovoriti sa vašim koalicionim partnerima. Samo imajte u vidu da ste upravo vi iz URE u više navrata javno iznosili stav da je kotorska opština u lošem stanju, da sistem ne funkcioniše, što je i rezultiralo ostavkom vaše liderke sa mjesta potpredsjednice Opštine.

Ovim putem Vas želimo upoznati i sa zaključcima poslijednje sjednice lokalnog parlamenta, kojima smo tražili da do kraja avgusta dobijemo rezime stanja u Opštini i svim službama. Tada ćemo imati priliku da vidimo šta ste sve uspjeli da (ne)uradite kada ste bili na pozicijama za donošenje odluka.

I na samom kraju, kada govorite o legitimitetu vlasti, podsjećamo Vas na bitnu činjenicu – građanke i građani Kotora podržali su Demokratsku partiju socijalista Kotor u zbiru od 4.014 glasova na izborima 2016. godine, ali što je to za legitimitet u poređenju sa 415 glasova koje je osvojila Vaša stranka, kaže se u saopštenju Opštinskiog odbora DPS Kotor dostavljenog Skala radiju.

5 KOMENTARI

 1. Je li ovo prva pratilja od one m…m, kako je zovu…?
  DPS ne bi trebao ni odgovarati na ovakve političke izmišljotine i budalaštine…ko utekne sa megdana jer ga ne priznaje, nema se što posle busati u prsa svojim poštenjem, znanjem i čime već…
  Bolje neka se pozabave zloupotrebama ovlašćenja kadrova URA….
  Svako poresko rješenje koje sada dolazi poštom narodu komunitadi kotorske je “potpisano” u doba mandata prve dame, od prije tri mjeseca….vjerovatno pošta nije radila tri mjeseca ili Peđa dobri što ga svojevremeno optužiše da je glavni krivac za svrgavanje prvoga od paštašute, je bio pod kakvom suspenzijom …
  Uz “slučajne” grešake i naduvavanja poreza narodu, a sve maestralno pravnički da se ljudi moraju žaliti, a avokati trljati ruke…..dok traju postupci sa žalbama kasa ostaje prazna….
  Razmislite…..? zamislite….?
  genijalne li opstrukcije, destrukcije, borbe za vlast i nove glasače, pa udri preko medija…
  REVIZIJA POSLOVANJA I TOŠENJA PARA BREZ JAVNIH NATJEČAJA, TO JE GLAVNI SADA PROBLEM, MATEMATIČKE MANJINE….

 2. Sjedi smirom kotorska URA i pokrij se, znas li da isti oni koje ste zaposlili u javnim ustanovama na pidrucju opstine, nisu zadovoljni mjestom, precjenjuju sebe pa sad puvaju u p… DPS-u i prelijecu i oblijecu, oce bolju poziciju
  Traze preko leba pogace, umislili da su neki kadrovi!
  E, kukala vam majka, nije valjda DPS spao na otpad, no vrijeme ce pokazati, onu staru izreku: “Sjahao Kurta, uzjahao Murta”, ne bi valjalo da bude tako!
  Cekamo kadrove, pa cemo vidjeti, jeste li vuk ili lisica???

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]