Reakcije na Krovokapićeve prijetnje: Udar na ljudske slobode

0
foto: Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić je juče prosvjetarima zaprijetio smanjenjem plata ako odluče da štrajkuju kako bi tražili ono što misle da im pripada.

Krivokapić je, glumeći strogoću, zaboravio na svoja prava i obaveze, ali udario na osnovna prava i slobode koje garantuje Evropska konvencija o ljudskim pravima i osnovnim slobodama.

Premijer vikao, podignutim prstom prijetio prosvjetarima, lupao šakom o govornicu…

Šta kaže Član 11:

Sloboda okupljanja i udruživanja

1. Svako ima pravo na slobodu mirnog okupljanja i udruživanja s drugima, uključujući i pravo osnivanja sindikata i pridruživanja sindikatima zbog zaštite svojih interesa.

2. Ova prava neće biti ograničena izuzev na način propisan zakonom i koji je neohodan u demokratskom društvu u interesu nacionalne sigurnosti ili javne sigurnosti, u cilju sprječavanja nereda ili zločina, zaštite zdravlja ili morala ili zaštite prava sloboda drugih.

Ovim članom se ne zabranjuje uvođenje zakonitih ograničenja na ona prava koja uživaju pripadnici oružanih snaga, policije ili državne administarcije.

Na premijerove prijetnje reagovala je javnost na društvenim mrežama.

Pričitajte šta građani pišu na Twitteru:

*Ovo je ogledalo ponašanja nove vlasti – tiranija / inkvizicija od “srpskog sveta”.

*Ono što se da zaključiti iz izlaganja premijera je da slijedi smanjenje plata javnoj upravi, sad se samo traži “krivac” nebitno da li će to biti prosvjetari ili Dara sa Smokovca.

*Prosvjetni radnici da ne nerviraju premijera! Em razvali govornicu, em će vam smanjit plate ako se usudite da štrajkujete, sram vas bilo.

*Kad god naljutimo premijera kiša počne da pada. Dajte da se uozbiljimo, inače ga proljeća gledat’ nećemo

*Glasali ste da vas ovaj ucjenjuje nesretni robovi.

* E, neka ste prosvetari pisali peticije i išli na litije i eto, ćutite sad ili ode plata. Trazili? Gledajte!

*Ovo je premijer zemlje u Evropi, pa primiće nas u EU 2121 godine.

CdM

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].