Reciklažno dvorište i vozilo za odvoz smeća kotorskom Komunalnom preduzeću

0

Ljilja Radunović

Ljilja Radunović

Realizacija IPA projekta održivog upravljanja otpadom u prekograničnom području Crne Gore i Bosne i Hercegovine teče predviđenom dinamikom.

Formiran je prvi klaster za održivo upravljanje otpadom u Crnoj Gori, koji čine predstavnici lokalnih uprava opština Kotor, Tivat, Nikšić, Plužine, zatim predstavnici komunalnih preduzeća, nevladinih organizacija i privatnih preduzeća, kazala je za Skala radio Ljilja Radunović, predsjednica NVO Eko centar “Delfin”.

Tim povodom organizovan je okrugli sto na kome se raspravljalo o primjeni zakona i poštovanju odlaganja otpada i definisan je jedan od akcionih planova za razvoj klastera na području Nikšića i Plužina, koji je primjenjljiv i za članove klastera iz Kotora i Tivta.

Dogovoreno je da se ponovo članovi klastera uskoro nađu u Kotoru gdje će biti prisutni predstavnici svih komunalnih preduzeća iz cijele Crne Gore, budući da je klaster forma udruživanja otvorenog tipa, čiji je zadatak održivo upravljanje otpadom kao i unaprijeđenje poslovanja komunalnih preduzeća kroz plasman tržišnih sirovina za reciklažu, kazala je Radunovićeva.

Tokom avgusta u okviru IPA projekta održivog upravljanja otpadom očekuje se otvaranje reciklažnog dvorišta u okviru Komunalnog preduzeća Kotor, a u najavi je i jedno vozilo od 12 kubika za odvoz smeća kotorskom Komunalnom preduzeću.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].