Regionalni centar za obuku ronilaca iz Bijele postao brend u jugoistočnoj Evropi

0
Veselin Mijajlović

Veselin Mijajlović

Veselin Mijajlović

Regionalni centar za obuku ronilaca za podvodno deminiranje, traganje, spašavanje i kontrolu na moru, nastoji da se transformiše u duhu domaćih i međunarodnih propisa koji će moći nesmetano da fukcioniše i ostvaruje rezultate poput sličnih organizacija u svijetu.

Ovo je za Skala radio izjavio Veselin Mijajlović, direktor Regionalnog centra, a na naše pitanje da li to znači i promjenu u strukturi rukovođenja, Mijajlović je podsjetio da Centar postoji 12 godina i da je svake četvrte bio javni konkurs.

Konkurisala su lica zainteresovana da vode Centar, koja pored opštih uslova treba da ispunjavaju i posebne uslove, neophodne za vođenje ovakve specifične organizacije koja se bavi veoma rizičnim poslovima.

U tom duhu  nastaviće se aktivnosti i u periodu transformacije, kaže Mijajlović, siguran da je to od interesa i za građane i za državu.

“Ovo, tim prije što Centar obavja veoma teške poslove podvodnog deminiranja i osposobljavanja kadrova za tu oblast koji moraju prije svega, imati znanje i iskustvo. Samo u prošloj, 2014. godini je izvađeno preko 10,5 tona eksplozivnih sredstav,a a u prošlom periodu ukupno blizu 150 tona i razminirano skoro 3 milona kvadrata, bez i jednog incidenta. Stoga ne vidim razloga za izmjenu izbora za rukovođenje. Personalna rješenja za mene su najmanje bitna. Najvažniji su ljudi koji moraju da sačuvaju živote i zdravlje onih  kojima rukovode. Za proteklih 12 godina ovaj Centar je postigao izuzetne rezultate”, kazao je Mijajlović i dodao da je za jedan uloženi euro od strane države, Centar vratio skoro 5 eura.

Do 1. oktobra 2014. godine, Centar je kroz razne doprinose, poreze i PDV vratio budžet koji je izdvojen za njegov rad.

Kompletnu opremu sa kojom raspolaže, Centar je obezbijedio iz sopstvenih prihoda i rasta i zauzima jednu od vodećih pozicija u svijetu kada je u pitanju oblast podvodnog deminiranja.

“Postali smo ne samo brend Crnoj Gori u humanim i akcijama od javnog interesa, nego smo i brend Jugoistočne Evrope u oblasti deminiranja”, zaključio je Mijajlović.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].