Regionalni vodovod preduzeo sve potrebne mjere za isporuku vode za piće opštinama Crnogorskog primorja

0

 

Povodom odluke Vlade Crne Gore o preduzimanju privremenih Mjera za sprječavanje unošenja u Zemlju, suzbijanje i sprječavanje prenošenja korona virusa, obavještavamo javnost da je Javno preduzeće „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje” – Budva, donijelo odluku da se, u cilju primjene preporuka navedene Naredbe, u periodu trajanja preventivnih mjera i potrebe prilagođavanja novim okolnostima, obezbijedi uredno funkcionisanje osnovne djelatnosti Regionalnog vodovoda kako bi se u kontinuitetu isporučivala zdravstveno ispravna voda za piće provjerenog kvaliteta opštinama na Crnogorskom primorju i u potrebnim količinama, shodno zahtjevima lokalnih vodovoda.

Javni interes koji se ogleda u snabdijevanju građana na Crnogorskom primorju vodom za piće visokog i provjerenog kvaliteta je, uz brigu o zaposlenima, za Regionalni vodovod najvažniji prioriteti, pa smo u duhu naredbi i preporuka Vlade Crne Gore organizovali novi, prilagođen situaciji, proces rada sa ciljem očuvanja pogonske spremnosti i funkcionalnosti regionalnog vodovodnog sistema u sveukupnom tehničko-tehnološkom i organizacionom smislu.

Prilagođavanjem novonastalim okolnosima, funkcionisanje svih segmenata Regionalnog vodovoda, od laboratorije i kontrole kvaliteta vode, do službe zaštite i distribucije vode za piće, primjenjujući preporuke Vlade i uspostavljenih internih procedura za rad Regionalnog vodovoda u situaciji povećanog rizika širenja virusa COVID – 19, predstavljaju garant uspješne realizacije svih planiranih aktivnosti i kontinuiranog funkcionisanja regionalnog vodovodnog sistema.

Želimo da istaknemo da će se sve prethodno planirane aktivnosti na održavanju, sa ciljem potpune pripreme sistema Regionalnog vodovoda za maksimalni režim rada tokom predstojeće ljetnje turističke sezone, u cjelosti sprovesti

Navedene mjere će trajati do stvaranja svih neophodnih uslova za uspostavljanje uobičajenog procesa rada Regionalnog vodovoda, u skladu sa preporukama Vlade Crne Gore i relevantnih nadležnih državnih organa i ustanova, kaže se u saopštenju Informativne službe JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, dostavljenom Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]