Regionalni vodovod spas za crnogorski turizam

4
Goran Jevrić

Goran Jevrić

Kotor je od večeras domaćin međunarodne konferencije na temu “Optimizacija vodovodnog sektora na Crnogorskom primorju –Izazovi i šanse”.

Odluka da Kotor bude domaćin ovako značajne konferencije rezultat je prvenstveno izvanrednog odnosa Lokalne samouprave i kotorskog Vodovoda prema Regionalnom vodovodu, najvrijednijem realizovanom infrastrukturnom projektu u Crnoj Gori.

Ovo je za Skala radio kazao Goran Jevrić, direktor Regionalnog Vodovoda Crnogorsko primorje najavljujući konferenciju u multimedijalnoj dvorani crkve Sv. Pavla u Kotoru.

Ova tema odabrana je upravo zato što je voda i njen kvalitet za piće jedan od 12 parametara na kojima se, po standardima Svjetske zdravstvene organizacije, utvrđuje kvalitet života stanovništva u jednoj državi.

Prema riječima Jevrića, nije slučajno Vlada CG uložila preko 100 miliona eura u regionalni vodovodni sistem da bi omogućila uredno i kvalitetno vodosnadbijevanje, prije svega lokalnog stanovništva.

To je godinama bio problem, pogotovo tokom ljetnje turističke sezone, ali i za dalji razvoj turizma na Crnogorskom primorju.

Jevrić postavlja pitanje da li bi Crna Gora od turizma mogla da ima godišnji prihod od oko 700 milona eura da tokom sezone nema vode?

“Zbog odnosa nekih ljudi prema regionalnom vodovodnom sistemu, čini mi se da smo zaboravili da smo prije nekoliko godina imali turističke reklame sa natpisima – ima vode, jer su bile ogromne nestašice vode”, kazao je Jevrić.

U Regionalnom vodovodu smatraju da 6 vodovodnih preduzeća na Crnogorskom primorju, Regionalni vodovod i još dvije institucije Prokom i Vodacom, koje se bave politikom vodosadbijevanja na ovako malom prostoru Crnogorskog  primorja treba sagledavati kao jednu cjelinu.

Sve u interesu da građani imaju uredno vodosnadbijevanje i da bi ovaj sistem, koji sa loklanom mrežom ukupno vrijedi preko 200 miliona eura, morali sačuvati za nove generecije koje dolaze, zaključio je Jevrić.

4 KOMENTARI

  1. Ovaj direktor je jedan od rijetkih koji znaju svoj posao. Kamo sreće da imamo jednoga takvoga u našim javnim preduzećima. Čudo kako već ne smeta. Mlad je pa ima vremena

  2. Kada pocinje izgradnja Regijonalnog Vodovoda? Bilo bi to dobro za Kotor da vec jednom rijesi vodosnabdjevanje

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala[email protected]