Rekonstrukcija Bjelila biće završena sredinom maja

0

 

Radovi na rekonstrukciji i obanvljanju ambijentalne cjeline Bjelila u Tivtu, koje je nedavno započelo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore kroz saradnju sa Opštinom Tivat odvijaju se planiranom dinamikom, a očekuje se da budu završeni sredinom maja.

Trenutno je u toku rekonstrukcija više obalnih zidova, nakon čega slijedi hortikulturalno uređenje i oplemenjivanje samog područja mediteranskim biljkama.

Opština Tivat je angažovala izvođača radova, mehanizaciju i lokalno komunalno preduzeće, dok je radove u cjelosti finansiralo Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, koje je Planom korišćenja sredstava za 2018. godinu za ovu namjenu predvidjelo iznos od 20.000,00 €.

Glavni cilj obnove Bjelila jeste da ovo zaštićeno područje sačuva autentičnost i tradiciju i kao takvo bude sastavni dio posbene kulturne i turističke ponude Tivta, kaže se u saopštenju Morskog dobra dostavljenom Skala radiju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].