Rekonstrukcija javne rasvjete i radovi na kanalizacionom sistemu u starom gradu

2
radovi u starom gradu

Budimir Cupara

Budimir Cupara

U starom kotorskom gradu u toku su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete i do sada je demontirano 24 ferala, koji će se za desetak dana vratiti na svoja mjesta sa drugačijim, žutim svijetlom.

Nakon toga uradiće se rekonstrukcija preostalih 25 ferala koliko je planirano u ovoj fazi rekonstrukcije javne rasvjete u starom gradu.

Uporedo sa tim, radi se i rekonstrukcija kanalizacionog sistema i istim rovovima će se postavljati podzemni kablovi i trake za uzemljenje, a biće i ulica gdje će se nezavisno od kanalizacionih radova postavljati kablovi, objašnjava za Skala radio Budimr Cupara, samostalni savjetnik za izgradnju i održavanje javne rasvjete u Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora.

Postaviće se i kutije na zgradama i tako rekonstruisati oko 700 metara rasvjete.

Koliko će ovaj posao trajati, budući da uveliko otežava komunikaciju građana i turista, a sezona posebno nautuička u Kotoru je uveliko počela, Cupara je odgovorio da će posao koji se tiče radova na rekonstrukciji javne rasvjete biti okončan do početka glavne sezone tj. polovine juna, moguće i prije.

Ono što je sigurno, izvođač radova “Elektro Team“ iz Budve će učiniti napore da na najbrži način otvara rovove, polože kablove i trake za uzemljenje i upozorenje i odmah ih zatvara, kako bi se na najmanju mogući mjeru svelo ometanje pješačkog saobraćaja u gradu.

Kanalizacioni radovi predstavljaju dosta složen posao i on će sigurno potrajati, kazao je Cupara.

2 KOMENTARI

  1. Cupara pozuri sa feralima mrak je i osvijetli most na tabacinu lako je tebi kad ne zivis u Kotor pa neznas koliko ferala jos nedostaje u starom gradu. To treba da odradis u roku 48h. A ovi sto prozivaju vlast u nasem gradu evo mu odgovora kada ih je toliko kao nasih a pogotovo u direkciju koja treba da uredjuje grad ….kroz tunjel im je sve milije nego jezgro grada …..

  2. Svaka im čast pa glasajte DPS i ostalu KOJADNOLICIJU koja ovo čini usred sezone jer je već počela piosred staroga grada.BRUKA

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]