Rekonstrukcija odjeljenja psihogerijatrije Doma starih u Risnu

0
Dom starih "Grabovac" u Risnu

Zoran Vukićević

Zoran Vukićević

Zgrada psihogerijatrije u Domu starih “Grabovac” u Risnu  stara skoro 40 godina, površine 3,5  hiljada kvadrata, ne zadovoljava nove standrade za smještaj starih i ljudi sa duševnim oboljenjima.

Prema novim zakonima o socijalnoj i dječijoj zaštiti, odjeljenje za psihogerijatriju Doma starih u Risnu,vrlo teško bi dobilo licencu za nastavak rada u postojećim uslovima.

Ovo je za Skala radio izjavio Zoran Vukićević, direktor Doma starih.

Stoga je pred kraj prošle godine objavljen tender za projektovanje rekonstrukcije odjeljenja psihogerijatrije na kome je trenutno smješteno 155 korisnika.

Novim projektom koji će se raditi fazno i veoma je  zahtjevan, smanjće  se dio prostora i u jednoj zgradi neće moći da živi toliki broj starih, ali će zato imati konfor i savremenije uslove života.

Idejni projekat, u saradnji sa dr Borislavom Mitrićem neuropsihijatrom je poslat u Italiju, gdje će ga razmotriti tamošnji stručnjaci koji se bave psihogerijatrijom i komunalnom psihijatrijom, kazao je Vukićević.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]