Rekonstrukcija zimskog bazena u Kotoru izvjesna, samo je pitanje kad?

8
Zimski bazen u Kotoru

Ivo Magud

Ivo Magud

Zatvoreni plivački bazen “Nikša Bućin” u Kotoru je već dugo u izuzetno lošem stanju, a investitor za njegovu rekonstrukciju je Direkcija javnih radova Crne Gore.

Kada će konačno početi najavljivana rekonstrukcija Skala radio je pitao Iva Maguda, direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koji je saopštio da je u toku završetak projektne dokumentacije.

Ovaj projekat se, po njegovim riječima, odužio zato što projektant nije u cjelosti postupio po projektnom zadatku koji je uradila kotorska Direkcija.

Riječ je o pripremi vode, to jest ugradnji postrojenja za hlorisanje.

Investitor je predvidio ugradnju postrojenja koje koristi tečni, a ne gasni hlor, što je bio isključivi zahtjev Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.

Ovo tim prije, objašnjava Magud, što je tečni hlor deset puta skuplji od gasnog, a nigdje se ne koristi, kada su u pitanju zatvoreni plivački bazeni.

Koristi se samo na privatnim bazenima, jer nabavka gasnog hlora podliježe strogim zakonskim propisima i dozvolama.

Što se tiče završetka projekta rekonstrukcije kotorskog bazena, ostalo je još da se uradi projekat protivpožarne zaštite s tim što se projektna dokumentacija i revizija radi u toku izrade glavnog projekta.

Prema informacijama iz Direkcije javnih radova, veoma brzo se očekuje završetak projekta i raspisivanje tendera za neku od faza radova.

Fazna izrada zavisi od opredijeljenih sredstava u kapitalnom budžetu Direkcije u iznosu od 600 hiljada eura i biće dovoljna samo za jednu od faza rekonstrukcije.

Da li će to biti konstrukcija ili priprema vode, odvlaživanje, znaće se kada bude završen projekat, a radovi bi se mogli odvijati samo u periodu kada ne radi bazen, od kraja maja do septembra, rekao je Magud.

8 KOMENTARI

  1. Što pričate predsjednik opštine Stjepčević ne može sam i treba tim i podrška od Vlade da se nešto krene. Zato malo razumijevanja. On sve čini ide na te sastanke i znam pouzdano da se muči ali ima i neprijatelje kao i njegova prethodnica Ćatović.

  2. stvarno dosta više ovih praznih priča,da ima išta ljudsko u vama odavno bi prepustili rukovođenje uništenog kotora i prepustili onima koji vole ovaj grad i pokušali vratiti dostojanstvo bokeljima

  3. Sve je ovo mlaćenje prazne slame. Rekonstrukcije nema jer nema para, to je bar jasno kao dan. Bazen je opasan da se u njemu boravi, a ovo opravdanje u vezi projektne dokumentacije samo još jedno u nizu zamajavanja kotorana. Ništa novo, navikli smo da su nesposobni i da ovakvim objašnjenjima kupuju vrijeme. Nesposobni i neodgovorni. Dokle više

  4. U Nikšiću u Podgorici bome sve na pjenu od mora, novi i velelepni bazeni a u Kotoru istina kontinent i bez tradicije vaterpolo sporta je guba od bazena u koji se svi mogu zaraziti a tek povrijediti jer se odvaljuju i padaju djelovi .

  5. Ovo je još jedna kotorska sramota, hlor, projekti, investitor , izvođač, tenderi i tako za sve našto se čeka u pusti Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]