Rešetnjikov poziv Rusima da ne ljetuju u CG demantuju cifre i buking

1
Željka Radak Kukavičić

Željka Radak Kukavičić

audio: Željka Radak Kukavičić

Poziv Rusima da ne dolaze u Crnu Goru i ne ostavljaju novac Milu Đukanoviću od strane smijenjenog šefa ruskog Instituta za strateška istraživanja Leonida Rešetnjikova, samo je njegova pusta želja koja ne utiče na turistički promet.

Prilikom izbora destinacije za odmor, turisti se vode onim što je ponuda neke destinacije, a Crna Gora ima ponudu za tržište Rusije o čemu najbolje govore brojke.

Crnu Goru je u 2015. godini posjetilo oko 300.000 turista sa ruskog tržišta koji su ostvarili preko 2,7 miliona noćenja, što je predstavljalo rast od 6,34% u odnsou na 2014. godinu.

“Kada je u pitanju 2016. godina, posljednji podaci pokazuju da je našu zemlju za devet mjeseci ove godine posjetilo više ruskih turista nego što je to bilo za cjelu 2015.godinu. Imali smo 2,8 miliona noćenja i preko 307.000  turista. Za devet mjeseci zabilježen je  rast noćenja za oko 4,38 %,  kazala je za Skala radio Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije.

Sve one aktivnosti koje realizuje turistička privreda, dobra saradnja koju ima crnogorska turistička privreda sa ruskim agencijama i tur operatorima, promotivne aktivnosti NTO i lokalnih TO kao i naše učešće na sajmovima govore da saradnja ide uzlaznom putanjom i u jako dobrom pravcu, kazala je Radak Kukavičić.

Dobra avio povezanost sa ruskim tržištem, bezvisni režim, sličan jezik, veliki broj nekretnina koje građani Rusije imaju u Crnoj Gori, ukazuju na to da će pozitivni trendovi biti nastavljeni i u narednom periodu.

Stoga direktorica NTO ne očekuje da ovakve i slične izjave političkog karaktera mogu da utiču na bilo kakav negativan uticaj turistički promet.

Za ovo doba godine jako dobro ide buking i za sljedeću godinu, kazala je Radak Kukavičić.

Podsjetimo, Žarko Radulović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja i jedan od suvlasnika hotela “Splendid “ je nedavno za Skala radio izjavio da je interesovanje sa ruskog turističkog tržišta za sljedeću godinu  mnogo veće za Crnu Goru, nego sto je bilo ranijih godina, što će reći da politika i turizam ne idu jedno s drugim.

Interesovanje je otprilike kao na nivou 2008. godine.

“Što se tiče ljeta iduće godine, prodali smo sve što se moglo prodati i za sljedeću sezonu u ovom trenutku mogu reći da je veoma optimistična”, kazao je Radulović.

Hotel “Montenegro” je za turiste prodat prije mjesec i u ovom hotelu nema mjesta od maja do duboko u oktobru.

Sa “Splendidom” je, po riječima Radulovića, bolja situacija nego što je bila proteklih godina uz veće interesovanje gostiju.

Ostaje jedino pitanje kako da povećamo broj gostiju u pred i postsezoni, kazao je Radulović.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]