Restrikcije vode od Troice do Šišića

3
Grbalj

Velemir Dragić

Velimir Dragić

Zbog smanjenja izdašnosti vode na izvorištu u Gornjem Grblju, danas je uveden prvi stepen restrikcije za naselje od Troice do Šišića.

To je uobičajena procedura na ovom području ljeti, kazao je za Skala radio Velemir Dragić, tehnički direktor gradskog Vodovoda.

Količinu vode sa izvorišta u Gornjem Grblju, gradski Vodovod pokušava raspodijeliti ravnomjerno i u posljednjih 15 dana preduzeće Vodovod i kanalizacija je otklonilo nekoliko kvarova na sistemu i time odgodilo vrijeme početka restrikcije, kazao je Dragić.

Na naše pitanje ima li dovoljno vode iz Regionalnog vodovoda u vrijeme kada zaslane izvorišta i povuče se voda u Kotoru, Dragić je rekao da je dovoljno vode, ali za više kote se ne može distribuirati zbog tehničkih problema sistema vodosnadbijevanja.

Zbog tehničkih problema je uveden i prvi stepen restrikcije u Gornjem Grblju.

3 KOMENTARI

  1. Opet restrikcije a vode koliko voliš iz regionalnog. Stručnjaci iz Vodovoda morate bolje objasniti što činite ovoliko godina sa mrežom?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].