Revoltirana grupa roditelja iz Risna: Škola zove djecu na proslavu crkvenog praznika Petrovdana

7

Oni podsjećaju da je shodno članu 5 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju propisano je da u javnoj ustanovi i u ustanovi kojoj je dodijeljena koncesija za izvođenje javnovažećeg obrazovnog programa obrazovanje i vaspitanje je svjetovnog karaktera.

Grupa roditelja učenika OŠ “Veljko Drobnjaković” iz Risna se obratila redakciji CdM-a i tvrdi da su putem Vibera dobili od učiteljice poruku u kojoj se pozivaju djeca 2. i 3. razreda da dođu na obilježavanje crkvenog praznika Petrovdana, 12 jula.

“Povodom obilježavanja, Petrovdana 12. jula, u 21 sat, organizatori svečanosti, pozvali su djecu drugog i trećeg razreda koja su učestvovala u projektu “Rastimo uz ples”, da učestvuju u svečanom programu sa dvije plesne tačke “Himna-Rastimo uz ples” i “Skočko”. Svi koji su zainteresovani treba da se jave učiteljicama Vesni Škurić i Adrijani Krcunović. Svi koji ste u mogućnosti dođite da zajedno obilježimo ovaj veliki crkveni praznik posvećen Svetim apostolima Petru i Pavlu, prvim propovjednicima naše vjere i najbližim učenicima Isusa Hrista”, navodi se u Viber poruci koju su CdM-u proslijedili revoltirani roditelji.

foto cdm

Oni podsjećaju da je shodno članu 5 Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju propisano je da “u javnoj ustanovi i u ustanovi kojoj je dodijeljena koncesija za izvođenje javnovažećeg obrazovnog programa obrazovanje i vaspitanje je svjetovnog karaktera.

“U ustanovi iz 1 ovog člana nije dozvoljeno religijsko djelovanje osim u ustanovama koje su licencirane kao srednje vjerske škole. član 2 istog zakona propisuje da” obrazovnje i vaspitanje ima za cilj da zadovolji potrebe, interesovanja, želje i ambicije pojedinca za cjeloživotnim učenjem” a nikako da se djeci kao individuama protivzakonitim djelovanjem nameću bilo kakva lična uvjerenja pa ni religijska”, podsjetili su roditelji.

7 KOMENTARI

 1. Još uvijek se pitaju srpski popovi koji šire mržnju I među djecom, direktor muzičke škole u kotor je đakon vjerske sekte zvane srpska crkva a smijenili divnu osobu I ženu kotoranku rodom Kordić.
  Nek im se stide .uzice a obraza odavno nemaju.
  Oni se drže parole ,
  Brat je mio samo da je srpski nacionalista .

  • Ti popovi i đakoni su šiljegani, sa četničkim potomcima šire mržnju i zlo !
   Što radi čika Rade, koji mačke krade 😁?

 2. Popovi su dognati u Risan i uvaljuju se u Perast, među frustrirane trofrtaljce, koji po malo pilaju mitovima drugačije od sebe.
  Odavno se takvi ne narodni elementi
  oglašavaju u raznim “društvima”.
  Primjer je i oni glavonja iz društva prijatelja
  “grada” Perasta ( proglašen za mrtvi grad 1956.god) i sl. odabiranih likova za promociju koječega u Perastu, samo ne multikulturalnost.
  Primjer su razne śore “fine” iz finija kaza !
  Prkosi se gađanjem kokota, koje je trebalo ukinit iz humanitarnih i turističkih razloga!
  Suzbiti varvarsku balkanštinu činom
  “gađanja kokota” i podizati kulturu suživota,
  bez podilaženja mantijašima, je osnovna potreba u sitnosopstveničkim svijestima
  novokomponiranih turističkih boommejkerskih rentijerskih tajkuna !

 3. S noge na nogu i učiteljice i direktora pa neka crkvene praznike u crkvi praznuju a ne u školi.
  Sramota ljudi što nam rade svetosavci.

  • Bravo Gabela, jeli to oni Rade poziva?
   Uvijek hercegovci mute pi Crnoj Gori!
   Tako su i nakon Berlinskoga kongresa
   šljegli i mahom se četništvom zametnuli.
   Neće Naša đeca sa popovima, tamo njima.
   Neka posrbice sa njima opšte, nije ovo teološka država !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]