Rimski mozaici će uskoro biti bogatiji za još dva mozaika

0
Rimski bog Hipnos

Emilija Radulović

Emilija Radulović

Rimske mozaike iz II vijeka posjetilo je od 1. januara do 1. novembra blizu 31 hiljada posletilaca što je za 33% više u odnosu na isti period prošle godine.

Samo u oktobru je ovaj lokalitet u Risnu posjetilo preko 3 hiljade turista.

Posredstvom Kotor open ture Montenegro Shorexa koji obuhvataju kupone za posjetu Rimskim mozaicima u oktobru je bilo oko 2000 posjetilaca, dok je od početka godine do danas zabilježena preko 21 hiljada njih, što je za čak 92% više nego prošle godine.

Kada je riječ o strukturi gostiju, najviše ih je bilo iz Amerike, Velike Britanije, Italije, Rusije, Španije, Franuske, Poljske, a registrovane su i posjete iz udaljenijih krajeva svijeta kao što je Južna Koreja, Japan, Kina, Izrael, Kolumbija itd, saopštila je za Skala radio Emilija Radulović, koordinatorka.

Turistima je na ovom atraktivnom lokalitetu obezbijeđen propagandni besplatni materijal, mape i brošure  Risna Kotora, Perasta, lokalni i audio vodič.

Na rimskim mozaicima, Turistička organizacija Kotor  je  ove godine prvi put uradila anketu po kojoj je najveća posjećenost zabilježena od strane posjetilaca između 25 i 40 godina.

Anketirani posjetioci su čuli za Rimske mozaike zahvaljujući knjigama, vodičima 33%, putem medijima oko 24%, opreko preporuka prijatelja oko 22% a zahvaljući reklamnim panoima oko 11,3%.

Uslugom osoblja na ovom lokalitetu je zadovoljno 100% posjetilaca sa ocjenom 10, a od  80%  anketiranih posjetilaca ocjenu 9 je dalo oko 9% posjetilaca.

“Jako nas raduje činjenica da svake godine za oko 30% raste posjeta ovom lokalitetu  čiji kulturni značaj profesionalno prezentuje Turistička organizacija zajedno sa vodičima“ kazala je Radulovićeva.

Ona je naglasila da je u toku izrada projekta kojim će se vratiti još dva mozaika u rimskoj vili, a razmišlja se i o izradi autentičnih suvenira koji će biti na raspolaganju samo na ovom lokalitetu.

I naredne godine u planu je da se Rimski  mozaici prezentuju kao mjesto na kome se mogu održavati razne kulturne manifestacije, a u maju će biti četvrta godina manifestacije “Maj mjesec Rimskih mozaika“ na čijem programu se već radi.

Ovaj lokalitet je otvoren za posjete tokom čitave godine, a na info punktu se i dalje obavlja registracija stranaca.

Radno vrijeme je od 8 do 15 sati sa eventualnim produženjem do 17 sati u zavisnosti od interesovanja naših partnera, kazala je Radulovićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]