Rišnjani i građani Boke ne daju direktora bolnice “Vaso Ćuković” dr Vlada Popovića

11

Mještani Risna su jutros u 9 sati, kako su i najavili, blokirali raskrsnicu koja vodi do Specijalne bolnice Risan u znak protesta zbog najavljene smjene direktora te ustanove dr Vlada Popovića.

Brojnim građanima obratio se Trojan Čučković, u ime organizatora protesta. On je poručio da je ovo samo protest opomene i pozvao nadležno ministarstvo da odgovori na zahtjeva da dr Vlado nastavi da obavlja svoj posao. Čučković je naglasio da od ovoga ne treba praviti politiku ali i da će, ako se zahtjev ne usvoji, radikalizovati proteste.

Kako su organizatori saopštili, neprihvatljiva je smjena dr Vlada Popovića, izuzenog doktora i čovjeka kakvog Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju “Vaso Ćuković” odavno nije imala.

-Dr Vlado je omiljen. To je narodni doktor. Evropa ga hoće, a vlast bi da ga smjenjuje, kaže nam jedan od prisutnih na protestnom skupu.

-Umjesto da ga zamolimo da ostane i da nas i dalje liječi  pomaže u ovim teškim vremenima, mi ga ćeramo. Bože, ima li te, saopštava čovjek u nevjerici kome je, kako je saopštio, dr Vlado spasio život. A koliko je takvih, glasan je onm.

Ministarstvo zdravlja nema ni jedan jedini razlog da smjenjuje ovog izuzetnog stručnjaka koji je ponos ne samo Risna nego i cijele Crne Gore, kazali su mještani Risna portalu Radio Skala. Pritom, jasno je da njegove krivice nema i da je cijela priča isfabrikovana.

Na transparentima koje nose brojni građani Risna, ali i Kotora i Boke Kotorske, poruke su: Vlado je dika bolnice, Bolnica Risan majka za bolesnike, Sačuvajte dobar duh bolnice.
Blokiran je saobraćaj, kako je i najavljeno, na ovom dijelu puta kroz Risan, a skup, u prisustvu policije,  protiče mirno.

Podsjetićemo, iz Ministarstva zdravlja je stigla vijest posredstvom vladinih medija da će dr Popović biti smijenjen  zbog slučaja koje ispituje Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru. Razlog je nađen u činjenici da  niko od dežurnih ljekara u toj bolnici nekoliko dana nije prijavljivao policiji ili nadležnom tužiocu da je mladić iz Berana J. Š. (32) preminuo tri dana, nakon što je u tu ustanovu primljen sa povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći.

Povrijeđeni J.Š. je nakon obavljenog pregleda u kotorskoj Opštoj bolnici prevezen u Risan gdje je, zbog povreda glave i gubitka svijesti, hitno operisan. Nakon tri dana mladić je preminuo.

Direktor bolnice “Vaso Ćuković” u Risnu dr Vlado Popović je kazao da smatra da je propust taj što dežurna služba nije pismeno obavijestila službenike poliicje, ali ističe i da se oni nisu interesovali o zdravstvenom stanju pacijenta.

-Obzirom da se od 12.05.2021., kada je dežurni tehničar obavijestio dežurnog službenika policije o teškom stanju pacijenta i mogućem lošem ishodu, niko od policijskih službenika nije interesovao za zdravstveno stanje pacijenta, niti je našaustanova dobila niti jedan upit od pripadnika Policije iako je gotovo svakodnevna praksa da službenici policije odmah po prijemu povređenog traže pismeno izjašnjenje ljekara o povredama-, rekao je Popović. Dalje Popović navodi da im je iz policije rečeno da su javnom tužiocu poslali stepen povreda na osnovu izvještaja dežurnog hirurga OB Kotor, koje su kategorisane kao lakše, zbog čega je, vjerovatno, napravljen propust u komunikaciji sa bolnicom.

-Svakako se ne može tretirati da je “Bolnica Risan četiri dana ćutala da je pacijent preminuo” jer za to nema nikakvog osnova ni razloga, pošto je o smrti pacijenta odmah upoznata rodbina prijatelji pacijenta, koji su se i prethodno permanentno interesovali i od naše strane dobijali informacije o njegovom stanju. Takođe, nije praksa da se u slučaju smrti pacijenta obavještava Ministarstvo zdravlja, a u vezi propusta dežurne službe da se pismeno obavijesti i Policija (bez obzira što se radilo o kasninm satima prvog dana vikenda) u Bolnici je pokrenut postupak utvrdjivanja odgovornosti-, zaključio je Popović.

11 KOMENTARI

 1. Doktor je legenda.
  Ništa skromnije i finije. Topao i običan i zato veliki. O stručnosti ja ne mogu ali zato pravi stručnjaci kažu da bi ga svijet poželio.

 2. Doktor Vlado primjer uzornog ljejara i humaniste.
  Napakovana afera.
  Smeće od nazovi medija sa svojim političkim vođama.

 3. A što se sade Rišnjani prče?
  Nisu šćeli sa razumnima, pa se sadr bune na nerazumne, koje su glasali !
  Sad ne likuju risanski “bokelji” ?
  A teke Peraštani ?
  Svakako podrška dotoru i osoblju bolnice!
  Rišnjani presaberite se napokon !

 4. Moji Risnjani kao i Kotorani, kako ste sijali tako cete i znjeti. Glasali ste za ove, sada trpite posljedice

 5. Vlado ,okupio si ljude kako neki neće za tri života.
  Karijeristi i kalkulatori, oni koji bi sa svima na sve stolice zarad svojih,neka vide kako pravi imaju odjeka.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].