Rješenja o otkazu za 11 direktora zdravstvenih ustanova

1
Jelena Borovinić Bojović

Jedanaest direktora domova zdravlja, bolnica i Zavoda za transfuziju krvi, kojima teče treći mandat dobili su rješenja o razrješenju, saznaje CdM.

Funkciju direktora u trećem mandatu, kako je pisao Dan, obavljaju čelnici bolnice u Nikšiću Ilija Ašanin, Specijalne bolnice u Brezoviku kod Nikšića Gordana Reljić, Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić, bolnice u Beranama Budimir Dabetić, Doma zdravlja Berane Zuhra Hadrović, Doma zdravlja Ulcinj Pavle Marniković, barske bolnice Dragoslav Tomanović, bolnice Bijelo Polje Biserka Bulatović, direktor Doma zdravlja Plav Omer Šahmanović, direktor Doma zdravlja Pljevlja Ilhan Tursumović i direktor Zavoda za transfuziju krvi Gordana Rašović.

Osim direktora koji su preko dva mandata na toj funkciji, ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović je krajem prošle godine najavila da će “pod skenerom” biti i čelnici ustanova koji su imenovani poslije izbora bez raspisivanja konkursa.

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti propisano je da direktore zdravstvene ustanove, čiji je osnivač država, imenuje i razrješava ministar na osnovu javnog konkursa.

1 KOMENTAR

  1. Eksperkinjo za crkvena pitanja,mnogo bi ti bilo bolje da vakcine nabavljas i da ti je zdravlhe nacije na orvom mjestu.
    Za revanšizme imas kad sramoto!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].