Rock i gusle, pjesma i humor na sceni domaćeg Gradskog hora

5
kotorska nutricionistička papazjanija

Veče gusala, pjesme i humora, pa onda red The Gents string kvarteta, uz priču prof. dr sc. Ivice Puljaka i upis učesnika svekolikih manifestacija, na kojima se posjete broje prstima jedne ruke, u novu instistucionalnu pamjat, skromno nazvanu Gradski hor, još je jedan umni izum kotorske kulturne papazjanije u režiji nezakonite vd direktorice, vjenčane kume predsjednika opštine Vladimira Jokića.

Dosta je više, reče ona i lupi stolom u srce nauma. Ima ga Srednja muzička škola, pa ga ima Srpska crkva i sv. Tripun. Ima će ga, ne bila ja kuma i ova kuća, reče i pokaza na krov odakle kaplje niz poderanu zavjesu sa velike scene i odlazi pravo u ozvučenje čiji je rok trajanja istekao poodavno. Prati to još po neka sijalica koja nije pregorjela, ne otkrivajući tako zapuštenost dvorane u kojoj je planskom definicijom predviđeno svečano pomjeranje usana horske kamarile.

U čast tome napravljen je i uspješno kreiran pozivni plakat. Na njemu doslovice piše velikim slovima: KULTURNI CENTAR “NIKOLA ĐURKOVIĆ“ VAS POZIVA DA POSTANETE ČLAN GRADSKOG HORA. Ovo gradskog hora je napisano većim slovima od velikih. Potom malim slovima: na repertoaru će biti izbor popularne domaće i inostrane muzike. Opet idu velika slova onako da se krv u žilama ledi: SVE PRIJAVE PUTEM TELEFONA 067 243 767. Dakle, da nema zabune, sve prijave prijavite na pomenuti broj telefona, nakon čega vas čeka malim slovima alterntativa manje važna, što dokazuju i mala slova: ili putem emaila [email protected].

Pa dobro, put ima svoj email a svi putevi vode, stara je izreka, ka napisano velikim slovima sa tri znaka uzvika DOBRODOŠLI!!! Pa samo gledajte da ne dođete i putem koji vam je dat ne prijavite sve one koji su zaslužili sudbinu sa plakata.

Ono što je posebno oduševilo plakatopozivare i one DOBRODOŠLI!!! je lijeva strana plakata, posmatrano sa tačke gledanja. Tu piše, (valjda je jasno kad je važnost u pitanju), velikim slovima: JAZZ, POP (nije jasno čije crkve), LATINO, ROCK, BLUES, I JOŠ MNOGO TOGA… Slijede tri male tačkice. To je namjerno izvedeno kako bi iznenađenje koje je već sad servirano uredno privedenima članovima, bilo veće i kako bi snažnije odjeknulo.

Otkriću tajnu! Ne mogu da čekam više! Poslije BLUES-a idu GUESLE (naški gusle), pa DIPLUE (opet naški diple) i još po neki instrument koji se može i pjevati. Nije važno sada objašnjavati kako se to instrumenti mogu pjevati. Kad dođete, kazaće vam se samo. Neka nešto zaista ostane iznenađenje.

Iako hor sa ovim nema veze, pouzdana informacija koja se zateturala do Skale ovih dana je da će Bukijeva Bajka, za svako znatiželjno dijete po roditelju koštati tri, a ne dva eura. Pohvalno! Kuma misli unaprijed za ulaganje u kapitalne investicije, tako da će i ovaj stotinak eura dobro doći. A koga za đecu još briga. Dosta je više o njima, sa njima, za njih. Nešto mora i nama da ostane. Zato bi karti od 3 eura trebalo dodati još i nulu. Pa neka na veče gusala, pjesme i humora, pod direntskom palicom The Gents string kvarteta, riječju prof. dr sc. Ivice Puljaka dođe ko može da plati. Čime ćemo zakrpiti krov i očistiti glibavu veliku i male scene? Valjda ekonomskim poslovanjem u nedostatku hotelsko ugostiteljske ponude koja očigledno fali na ovom sjajnom plakat pozivu.

Slavko Mandić

5 KOMENTARI

  1. Zna li ta nova direktorica đe je došla i na koje mjesto?
    Ona nema pojma o pojmu, osim što se sudi i ćera sa zaposlenima i upada u konflikte.Tu je prva liga

  2. Savršeni programi zaista za svakoga po nešto. Direktorka je veoma verzirana , mlada žena i pustite je da radi . Vi neradnici !

  3. Udrobiiii kuma i niko kao ti.Sto više to bolje.Od svega za svakoga od sedam do 77 sedam.To obozavam da cujem jer samo ovakvi rafinirani programi priliče Kotoru.
    Na kila kuma da se ima što konzumirat i jos da nam ostane.Pa kad ga spakuješ u vitrinu imamo se čemu divit i ne znamo dje cemo prije.Udrobi kuma, ne štedi.Zna kotorska publika sto je pravo i đe treba i koga i kako pozdravit.
    Udrobi i ne brini,trebao je odavno neko da nas prosvijetli bas kuma nasa ali bas kao pljunuta ti.Udrobi kumooooo

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].