Rogo, Rogo, Rogozin, orilo se iz stotine grla

22
Rogozin Dimitrije

Slavko Mandić

Nije tajna da Srbi više vole Ruse od Srba. I to je dobro, jer se radi o provjerenim prijateljima koji su kroz istoriju mnogo puta bili primorani da braći otkažu bratoljubstvo zbog sopstvenih interesa. Danas su oni odlučni da pomognu Srbe u slučaju mogućeg rata sa komšijama snažnim naoružanjem koje treba sve da sprži i dokaže dominaciju baćuškovine na brdovitom Balkanu. Kako nije mogao spakovati složeni raketni sitem S 300, Rogozin Dimitrije, zamjenik predśednika ruske Vlade donio je srbijanskim čelnicima maketu.
Dosta ovoga puta, a za saradnju koja je trebala da preporodi Srbiju, vojno i ekonomski, ruski moćnik nije imao dovoljno vremena.
Doduše, obećanja su pljuštala. Iz onoga što je sve kazao, biće Srbija u najmanju ruku skoro Rusija. Moćna i snažna, po mjeri Rogozinove politike kreiranja ponašanja suverenih država, koje hoće svojim putem.
Zbog toga je ruski potpredśednik vlade ipak najiskrenijeg prijatelja i saborca našao u ratnom zločincu Vojislavu Šešelju, s kojim je imao otvorene teme i sa kojim se u svemu složio.
Rogozin je svoju bezobraznu političku nadmoć krunisao nediplomatskim rječnikom, kroz otvoreno upozorenje Srbiji „da bude pažljiva tokom harmonizacije svoje politike sa politikom EU kako joj se ne bi dogodio Keln 2, i Srbija došla u situaciju da pridošlice vide kao da su dobili odriješene ruke, a žene budu u strahu da izlaze napolje“.
Kad udara na Srbiju, koja mu je ANTI NATO uzdanica, nije čudo što je neobaviješteni Rogozin, potpredśednik ruske Vlade  pokušao da uplaši crnogorsko rukovodstvo i narod naše ponosne države i  direktno prijetnjama da se umiješa u unutrašnje stvari jedne suverene države.
Istorijski je dokazano  koliko su nam Rusi zaista bili prijatelji i koliko smo žrtava podnijeli zbog njih i njihove politike. Zbog njih smo ratovali sa svijetom čak i onda kada su nam oni ne rijetko okretali leđa.
Otvoreni bijes nemoći što Crna Gora gazi evropskim stopama demokratije i što je dobila pozivnicu da bude među 29 svjetski najmoćnijih zemalja u ravnopravnoj poziciji članice NATO alijanse, razbijesnila je ruske političke moćnike. Oni su direktna pomoć i logistika folklornim demonstracijama po Crnoj Gori i onom rušilačkom pokušaju da se promijeni državno pravni status naše države.
Sa maketama ili bez moćnih vojnih sistema, plan nije uspio a osipanje DF-a se nastavlja.
Narod je razumio poruke „prijatelja“i sjetio se „blagostanja“ koje je imao u jednosmjernoj ljubavi koja je, kao i svaka lažna, morala da puca.
Zato Rogozinu preporuka da ne trči maraton  kad se spotiče na prvim metrima.

Rogo, Rogo, Rogozin, śedi pa vozi, uz preporuku pažljivo! Da se opet ne oklizneš!

Njegove prijetnje su pucanj u prazno a Crna Gora može biti ponosna što je izazvala toliku pozornost dvjestamilionske Rusije. Nas je nešto manje, ali nas na putu razvoja i kvalitetnijeg života u porodici Evropskih naroda ne može zaustaviti niko pa ni Rogozin.

Slavko Mandić

22 KOMENTARI

 1. Nacitao sam se svih danasnjih komentara,mojih Kotorana.Svi su za sebe interesantni.Interesuje me,ko stoji iza g.Mandica te mu sugerise sta da napise kao
  i ovaj clanak.kada bi napisao suprotno,neverujem da bi ostao na celu Skale Radio.

 2. Degutantna je svaka laz – i vjesto skrivena i ona za koju se odmah moze vidjeti, na osnovu cinjenica, da to jeste.
  Da pozdravim Urednistvo Skale koje nijednom rijecju nisam uvrijedila, a moji komentari su dokaz za to i dapozdravim njihovog internog ili eksternog advokata ,,slusaoca iz Kotora” koji to tvrdi.
  Nastavite sa podjelama i uvredama, ja vise necu ucestvovati u tome. Zao mi je sto sam razocarana iskazima gosp. Mandica, ali to svakako nista ne mijenja i ja vam zelim svaku srecu u daljem radu i sto vise teznji ka toleranciji, a ne ka suprotstavljanju..
  ZBOGOM !

 3. Dobar početak da li Srbi vole Ruse ili Rusi Srbe.
  Koji je razlog dolaska Rogozina na Balkan. Očigledno nije ljubav.
  Razlog je odgovor na planiranje jedne članice NATO saveza da postavi
  ofanzivni raketni sistem, a koji je iz arsenala NATO članica.
  Radi se o Hrvatskoj koja tobože po svojoj želji nabavlja ofanzivno raketno naoružanje.
  Radi se o uobičajnoj proceduri koja važi za sve članice alijanse.
  Rogozin zahtjeva od Srbije da postavi ruski raketni sistem odbrane na svojoj teritoriji kao odgovor
  NATO Hrvatskoj. Da li će uspjeti?

  Gdje je tu Crna Gora?
  Ulazimo u NATO izvjesno brzo. Trebat će da kupimo ofanzivne rakete kao
  i Hrvatska, tu nema razlike između članica NATO alijanse. Ako Rogozin ubjedi Srbe i prema nama će usmjeriti rakete.
  Nijesmo mi gori od Hrvatske.

  Neće nam pomoći dozivanje Rogo, Rogo, Rogozin, ni iz svih grla koliko nas ima da rakete ne okreće prema nama!

 4. Bravo,hrabro i u nastavku gospodine Mandiću. Još nešto primjećujem koliko ste “neobjektivni” i neprofesionalni” to pokazuje kako je dozvoljeno upravo na ovom vašem sajtu tom istom, nekakvom Altairu (ako sam dobro napisao) i njemu sličnima, Mitru , Saneli da vas vrijeđaju. Na vašem sajtu znači neko to od vas odobrava i pušta.
  Radite vi svoj posao i iznosite svoj stav a oni neka se bore za tuđe interese.Ima nas koji poštuju vas i vaš radio i rado ga slušamo i čitamo ovaj portal.

 5. Prije ćeš se ti Altaire ugasit nego Skala. Znaš za onu Ko drugome jamu kopa. Mnogima je ti izgleda kopaš. Misliš da nešto znaš a priglup si. U ovom tekstu se navodi kako se prema Srbima odnosi naduti Rus. Čim se srpstvo pomene ti izgubiš I to malo svesti što imaš. jadove jadni.

 6. Neka trči kroz Srbiju maratonac a Crnoj Gori i grđe treba kad im je dala najatraktivnije lokacije za njihova pranja para i građenje kuća i zgradurina a onda na njima :FOR SALE prodaje se

 7. Kad se ugasi SKALA, gospodin Mandić će
  aplicirati za glavnog dopisnika RSE i VoA iz Crne Gore.
  Najglavnija referenca za to uhljebljenje je – srbofobija.
  Ili, po naški – srbožderstvo.
  Treba se dokazati i pokazati, što on uspješno odrađuje.
  Eto razumijevanje za njegovo zastranjivanje.
  Dakle, razumijevanje, ali nikad nećemo opravdati i oprostiti.

  • Ti si Alto jado jedino za PAROVE . Pozdravio te Zmaj od Šipova pa š njim i Dodikom u kolo doćete do željene pozicije.

  • Zaboravili ste da su vas bacuske prodali za svoje interese ocas posla! A ja cu ve malo podsjetit sto cete vi odma opravdat da se ne zamjerite starijem bratu. Mozete li se sjetit da su vasa braca PRVI usli sve sa tenkovima preko noci u Pristinu i zauzeli strateske polozaje pocev od aerodroma i iznenadili Amere! Srbi dozivljavahu orgazam od srece i pjanstva te ljubavi ruske a onda nakon desetak dana pregovora sa Amerima vasi Rusi lijepo izadjose i ostavise Kosovo na cjedilo uz poruku da oni NIKAD NECE PRIZNAT NEZAVISNO KOSOVO – posa veliki oce li ga ili nece priznat. Srbi ostadose ka popisani. E sad se vidi kakva je bila trgovina: Krim i Ukrajina slijepci jedni. To je bio adut kojim sada mase Putin kako je moglo Kosovo bez referenduma onda i Krim ima puno pravo jos sa referendumom. Tako bi vas za svasto prodali a vi se opijajte votkom i poturite im sve sto traze…..pa ako moze i koja zenska ne bi bilo lose. Dosta su vas silovali nakon oslobodjenja po Beogradu i Srbiji zemlji.

   • …šteta što im na Blajburg-Kočevski Rog-Zidane ćuprije ostaše “udavači-ženici >>(klonirani-konzervirani od strane TITOVIH i STALJNOVIH PARTIZANA-za kojima lelečete u maniti lik- vi njihovi potomci)<<projevropski- demokracki-anitifašistički" …koje danas- mrtve promiču razno razni L'Peni-kopilad italijanska unuci Musolinija-i oni Prusi u Lajpcigu i diljem Jevrope-koje će za relativno kratko vrijeme(starh me?!)"oplemeniti" divizoni "Arapskog porleća"-koji slijeću na tlo Jevrope(miloni )-zarad naplate dugova-"razlika u cijenama"opljačkane nafte-poslije "revolucije-NATO" počev od Egipta-Libije-Tunisa-Sirije-prije toga Iraka-Avganistana…?! Zato Labude čuvaj se"nasleđa-obiteljskoga"-jerbo slika slici liči-ka jaje jajetu?

 8. Mandiću, pa ti prevazilaziš novinarstvo. Postaješ žestoki vojno politički analitičar i ja vijerujem da će te pozvat u NATO da radiš za njih !

 9. Rodjena sam u Andrijevici. Sretno udata u najljepsem gradu Kotoru, gdje ljudi vole i vesele se. Mukotrpno sam radila nekoliko godina kod ,,evropskih naroda”.
  Njih vodi goli interes, mi smo za njih treci svijet, za nas imaju posebnu, nekvalitetnu robu. Osjetila sam na svojoj kozi njihovu ,,toplinu”. Ne hrlite ka njima i ne nadajte se od njih. Njima je interes da ovdje budu vojne baze i to je sve. Cude me ovakvi navodi od Skale koju rado slusam kada imam vremena.

   • Imas kotorsko ime, ali ne i kulturu koju bi Kotorani trebalo da imaju.
    Vjerovatno da cure trce za tobom, prepoznajuci sve odlike muskarca i kavaljera u tebi.
    Moj savjet bi ti bio da podjes preko granice, zasuces rukave u Njemacku, pa kad se vratis , da stanes pred ogledalo i vidis da je lik koji si imao prije odlaska poprilicno promijenjen nelagodnim zivotom u tudjini.

 10. Dobro je što je naša Domovina-senca države-u relativno kratkom vremenu(ciglije 27 godina)-prešla iz stanja “jednoumlja i jednosmjerne ljubavi”GLADI I RATA-u stanje višeslojne PLAČKE svega -liši onoga “ŠTO JE ZA NEBO SVEZANO”-ALI ČVRSTO I ZA NAVIJEK OPREDIJELJENI NA PUTU RAZVOJA>>(porodičnog esnafa-otimnaje tuđega,prije svga narodnoga blaga-stijecanog decenijama(44 godine!)<>(Bosna ponosna-nekadašnja- sve platila glavama svojih naroda-od kojih bijaše preko 60% nejači!)<<-kad gologuzovići-jednoumlja-stigoše za ciglije 27 godina do "višeljublja-tuđe imovine-sad više ne gologuzovići nego "turistička bogata klijentela-koja se polako-a sigurno smiješta u luksuzne apartmane-na dohvat ne mora nego rijeke Zete-u Spužu kamenome? O tome pišite-da znamo-oklen i kako smo stigli na PUTU RAZVOJA i KVALITTNOG ŽIVOTA-UTOPIJE brale s ovakvom vlašću i njihovim MEDIJIMA? O DEMOSU senca CRATIS sve lijepo! Ne naučili na bolje-pa ih treba razumjeti? "Bolje ranjen nego smaknut"?!

 11. Ovakve riječenice me vrate na početak 90 ih i retoriku Emila Labudovića u gro planu na ekranu državne televizije .
  Vaš napredak i preobražaj, populistički radio je više nego evidentan.
  Juriš na sve srpsko je doprinos vašoj kasi. Više nisu omraženi Hrvati, Srbi su na dnevnom redu.
  Plivati na mržnji i huškačkim tonovima je veoma opasno i ne ide u prilog nikome. Pametni ljudi bi to trebalo da znaju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].