Ronioci kotorske Službe zaštite i spašavanja na vježbi u Kaštel Gomilici

2
pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja na vježbi u Kaštel Gomilici

Maksim Mandić

Maksim Mandić

Na poziv Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kaštel Gomilica, iz istoimenog mjesta Splitsko dalmatinske županije i državne Uprave zaštite i spašavanja Republike Hrvatske, četiri vatrogasca kotorske Službe zaštite i spašavanja, od četvrtka 28. maja do nedjelje 31. maja učestvovaće na operativno tehničkom skupu vatrogasaca ronilaca.

Biće ovo prilika za razmjenu iskustava i upoznavanje sa novinama kada je u pitanju ronjenje u vatrogastvu, tehničkom ronjenju i sistemom ronjenja u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj i Mađarskoj, čiji će predstavnici takođe prisustvovati ovoj velikoj operativnoj vježbi.

Ronioci kotorske Službe moći će iskustva kolega primijeniti i kod nas, budući da kotorska Služba zaštite i spašavanja u svom sastavu  jedina u Crnoj Gori ima ronioce, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir Službe zaštite i spašavanja.

Poziv smo, kazao je Mandić, sa velikim zadovoljstvom prihvatili i na ovaj međunarodni skup uputili četiri vatrogasca ronioca: Eduarda Kovačića, Maria Markovića, Božidara Belana i Josipa Markovića.

Obuka u Kaštelima će se odnositi na po dva dnevna i noćni zaron, pa će uz dosadašnje vježbe, koje su kotorski ronioci imali u Bokokotorskom zalivu za njih ovo biti nadogradnja i nova lekcije.

Mandić je naglasio izuzetno dobru saradnju kotorske Službe zaštite sa kolegama iz Hrvatske, posebno sa DVD Vodice, DVD Kaštel Gomilica, državnom Upravom za zaštitu i spašavanje iz Divulja, na čelu sa Joškom Grančićem, kao i sa vatrogascima iz Splita i Rijeke.

Vatrogasci ne poznaju granice, a njihova saradnja, kada se jednom uspostavi ostaje zauvijek, zaključio je Mandić.

2 KOMENTARI

  1. Bravo nasi vatrogasci uvjek ste uz narod kad godj je najteze i opasno ipo vase zivote. A ove iz politike u odjela neka ih je bruka , stid i sram a ko i imaju iole malo obraza. No su im ga ponijeli obraz iz DOMA !!!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].