Rotary klub Kotor najavljuje još brojnije humanitarne akcije u 2020. godini

2

 

Rotary klub Kotor je prošlu godinu okončao humanitarnom aktivnošću kojom je obradovao najmlađe stanovnike primorskih gradova.

U saradnji sa Rotary klubom Ulcinj-Ulqin i Rotary klubovima engleske regije Southampton, djeci je podijeljeno 200 „SHOE-BOX“ paketića.

Humanitarne akcije kotorskih Rotarijanaca su tokom decembra realizovane u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru.

Akcija dodjele „SHOE-BOX“ paketića traje više od petnaest godina i počiva na ideji opšteg darivanja i povezivanja najmlađih širom svijeta.

Djeca Rotary klubova engleske regije, pakuju novogodišnje paketiće za djevojčice i dječake iz različitih gradova svijeta, a Rotarijanci ih dijele onima kojima je to najpotrebnije u lokalnoj zajednici.

Paketići su označeni prema polu: za dječake i djevojčice i uzrastu: 1-3, 4-7, 8-11 i 12-15 godina i sadrže igračke, kape, šalove, rukavice, čarapice, higijenske pakete, ukrase, društvene igre, slagalice, bojice i sl.

Članovi Rotary kluba Kotor su 21. decembra paketićima obradovali 60-oro djece iz porodica koje su korisnici materijalnog obezbjeđenja Centra za socijalni rad Herceg Novi, a 24. decembra, 70 paketića je dodijeljeno JU Centru za socijalni rad – područnoj jedinici Tivat.

Posjeta Integrisanom odjeljenju JU O.Š. „Njegoš“ u Kotoru, organizovana je 26. decembra. Rotary klub Kotor je krajem decembra, ovoj školi donirao i namještaj za opremanje prostorije za konsultacije sa roditeljima.

Posljednja akcija dodjele paketića realizovana je 30. decembra u hotelu „Cattaro“ u Kotoru, kada je, u prazničnom duhu, uz animatora i Djeda Mraza,  djeci iz Kotora – korisnicima MOP Centra za socijalni rad, dodijeljeno 63 paketića.

O aktivnostima Kluba koji se vodi načelom humanosti bez granica, predsjednica Ranka Krivokapić, je rekla:

Rotary klub Kotor postoji od jula 2017. godine i za kratko vrijeme postao je prepoznat po brojnim humanim djelima. Trudili smo se smo se da ostavimo prepoznatljiv trag u svim onim oblastima življenja u kojima je bilo moguće djelovati. Neke od njih su: podizanje nivoa zdravstvene zaštite, ublažavanje posljedica elementarnih nepogoda, podrška obrazovnom sistemu kroz stipendiranje učenika, pomoć Udruženju mladih sa hendikepom, donacija odjeće i sredstava za higijenu Psihijatrijskoj bolnici Kotor i Domu starih u Risnu, dodjela novogodišnjih paketića,  podrška razvoju sporta u našoj lokalnoj zajednici kroz donaciju za nabavku sportske opreme kotorskom judo i ju-jitsu klubu „Champion“.

Pripadati Rotariju, znači biti član velike porodice svijeta, ostvariti bliskost sa svim ljudima koji  osjećaju odgovornost i potrebu da učine nešto više, ne za sebe, već za drugoga. To je porodica, koja je zahvaljujući svojim pravilima ponašanja i djelima, tokom proteklog vijeka stekla sertifikat pozitivnog trajanja.

Na kraju, možda je najuvaženiji Rotarijanac sa prostora bivše Jugoslavije, nobelovac Ivo Andrić, u svom “Ex Pontu”, mislio na postulate pokreta kome je pripadao, kada je zapisao: “Život nam vraća samo ono sto mi drugima dajemo”, navodi se u saopštenju Rotary kluba Kotor, dostavljenom našoj redakciji.

2 KOMENTARI

 1. Ha , ha, ha, to su ta kamena srca,
  milosrdnih anđela sa zapada, upakovali
  džidže midže , za siromašni đecu, preko centara za socijalni rad!
  Kada lažu, onda kada Našu đecu
  zasipaju Nato bombama, onda kada
  “naši” (a njihovi), u školama drže đeci
  tirade o “prednostima učešća u Nato
  misijama, ili kada ih miluju “malim
  dračama”, u vidu “paketića” !
  Kao što su nekad davno indijance
  “uspavljivali” ogledalcima, staklićima i džindžuvama !?!

 2. koja sladunjavost…..da bi se družili i jedni druge gurali….pri tome među njima neki koji nebi trebali biti ni blizu bilo kakve časne aktivnosti.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]