Ruka ruci za umjetnost Kotora i Sankt Peterburga

0
Teatar "Hand Made"

Teatar Hand Made

Predstavom Teatra “Hand made” u kotorskom Kulturnom centru juče je započela saradnja umjetnika iz Sankt Peterburga sa Kotorom.

Renomirani umjetnici su iz velike zemlje Rusije, ali oni njeguju svjetsku kulturu i zainteresovani su da u Kotor dovode umjetnike sa svih meridijana, kako bi grad Kotor postao grad svjetske kulture, kazao je pozdravljajuću goste iz Sankt Peterburga Miloš Dževerdanović, direktor kotorskog Kulturnog centra.

Ovo pozorište bavi se jedinstvenim žanrom priznatog umjetnika Rusije Andreja Knjazikova, sa kojim je prošle godine reditelj Petar Pejaković uspostavio kontakte.

Njihovo gostovanje u Kotoru, kroz prvu pozorišnu trupu ovih dana je samo uvertira, priprema za iznalaženje modela zajedničke saradnje.

Turistima sa kruzera i ostalim gostima ponudile bi se pozorišne predstave u Kotoru i to su oprobani i uspjeli modeli i projekti ruskih stvaralaca, kako bi svi skupa takve programe ekonomski valorizovali, kazao je Dževerdanović.

Viktorija Korhina je u ime pozorišta iz Sankt Peterburga kazala da svjetski umjetnici, muzičari, slikari, glumci, sanjaju da nađu mjesto na kome bi mogli da se skupe i godinama dolaze sa svojim programima.

”Obišli smo čitav svijet i  pronašli Kotor, gdje smo naišli na dobrodošlicu i razumijevanje za ovakve projekte. Kotor je grad srećnih ljudi, sunca i mora, mjesto za umjetnike i umjetnost”, poručila je ona.

Potom su artisti Tetara “Hand made” u velikoj sali kotorskog Kulturnog centra prikazali pravi spektakl u kome su slike i simbole izveli izražavajući se rukama kao osobenim umjetničkim izrazom po kome su prepoznatljivi u svijetu.

Performas su umjetnici juče pokazali i na otvorenim scenama grada Kotora.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]